Contact OMV Group
sr en

Logout
OMV sajt
Zatvoriti
img_OMV_El_Salvador_Master_Image_981x742_rs

Uživajte u novoj kafi iz Salvadora

  • Bogat i “pun” ukus sa aromom lešnika i čokolade, u šoljici kafe sa vulkanskih planina
  • Kafa sa konceptom Direct Trade-a: kupovina direktno od farmera, bez posrednika
  • Novo OMV partnerstvo sa “kraljicama zrna”, ženama iz Salvadora koje  uzgajaju i beru kafu

U VIVA kafeima na OMV benzinskim stanicama stiže veoma posebna “poslastica”- VIVA Direct Trade kafa, direktno iz egzotičnog, živopisnog Salvadora. OMV VIVA kafei tako proširuju svoju jedinstvenu liniju sa novim proizvodom El Salvador kafom koja sama po sebi promoviše više vrednosti: svoj kvalitet, ali i koncept direktne trgovine i partnerstvo sa Međunarodnom ženskom alijansom za kafu - IVCA Chapter El Salvador.

El Salvador – kafa u čijem se ukusu uživa širom sveta

Sa željom da svojim kupcima uvek pruža novi kvalitet, OMV ih vodi na neprekidno putovanje kroz svet ukusa tako što redovno predstavlja nove varijante vrhunske kafe. Najnovija stanica na ovom “putovanju”, koja potrošače vodi kroz različite zemlje i kulture je Salvador. Baš kao i druge neverovatne destinacije, kao što su Kolumbija 2020. ili Gvatemala 2021, iz Salvadoran nam u oktobru stiže kafa El Salvador koja je jedna od najukusnijih kafa na svetu.

El Salvador zrna kafe potiču iz planinskog predela El Balsamo bogatog mineralima, tačnije iz oblasti u blizini vulkana Kezaltepek – lokacije sa koje dolazi kafa veoma punog ukusa. Pošto se oberu i sortiraju, sa plodova ove kafe se najpre skida opna koja je nalik na opnu kod trešnje, a zrna se potom fermentišu. Posle toga dolazi pranje i sušenje na suncu. Ovakav način obrade kafe daje veoma bogat ukus i aromu. Tek posle ove obrade, zrno je spremno da krene u svet, sve do OMV potrošača. El Salvador kafa je blago slatka i veoma “glatkog” ukusa, sa niskim nivoom kiselosti. Note lešnika i čokolade koje dominiraju, zajedno sa pažljivim načinom prženja čine fantastičnu šoljicu kafe koja je idealna da se pije i kod kuće, ali i u pauzi putovanja na OMV benzinskim stanicama.

Direct Trade za bolju kafu koja se uzgaja s ljubavlju

Svako zrno kafe El Salvador uberu i prže žene Salvadora i samo zahvaljujući njihovom umeću i posvećenosti u naše šoljice stiže savršena kombinacija ukusa i aroma. OMV je uvek brinuo o tome kako i na koji način se proizvodi VIVA Single Origin kafa, pa su sve OMV kafe sa odgovornih farmi koje imaju Fairtrade sertifikat. Sada smo otišli korak dalje – El Salvador kafa ima i koncept direktne trgovine, odnosno kupovinu zrna kafe direktno sa farmi, bez posrednika. Direktna trgovina znači da farmeri kafe dobijaju bolju ponudu, a potrošači bolji pristup nekim od najkvalitetnijih kafa na svetu.

„Naš cilj je da zadovoljimo istančani ukus naših kupaca, ali i da im pomognemo da cene različite ukuse i da znaju da odaberu kvalitetan proizvod. Zato smo i uveli koncept direktne trgovine i tako svoje potrošače uveli u novu “eru” kafe u kojoj se fokusiramo na premium prozvode, kao i na održivo i odgovorno poslovanje – kažu u OMV- u.

img_El_Salvador_page_RS_picture_rs

One su kraljice zrna!

Viva Direct Trade zrna kafe iz El Salvadora uzgajaju i beru isključivo žene. Do sada, one su često bile lišene prava glasa i nezavisnosti u svakodnevnom životu. Osim što su brinule o deci i obavljale sve kućne poslove, obično su bile prinuđene da rade i na plantažama kafe, ali bez odgovarajućeg znanja o zemljištu na kome se kafa uzgja,kao i o samoj proizvodnji kafe. Osnivanjem Međunarodne alijanse za žene koje beru kafu, pronađen je način da te žene dobiju podršku u svim aspektima industrije kafe. OMV je ponosan na novo partnerstvo sa International Women's Coffee Alliance-IVCA Chapter El Salvador. Ova alijansa osigurava da žene koje rade na poljima kafe u El Salvadora imaju šansu da nauče kako da pravilno vode sopstvenu proizvodnju i da im se omogući fer trgovina kafe.

img_Collage_Frauen_2400x1350_1_rs

Pretraga motornih ulja