Contact OMV Group
sr en

Logout
OMV sajt
Zatvoriti

Isporuke gasa za Austriju: OMV i Gazprom jačaju partnerstvo

  • Sastanak između Predsednika Izvršnog odbora kompanije Gazprom Milera i Predsednika Izvršnog odbora OMV Rojsa za konsolidaciju partnerstva
  • Istaknuto izazovno okruženje za pitanje gasa

Predsednici Izvršnih odbora kompanija Gazprom i OMV, Aleksej Miler (Alexei Miller) i Gerhard Rojs (Roiss) su se sreli u utorak u sedištu OMV kako bi razgovarali o izazovima trenutnog tržišnog ambijenta kada je reč o gasu. Pored pregovora o snabdevanju gasom koji su u toku, obe strane su takođe razgovarale o aktuelnoj političkoj situaciji, naglašavajući da je snabdevanje Austrije gasom prioritet. Uprkos aktuelnoj situaciji nivoi uvoza ruskog gasa su u skladu sa sezonskim navikama. Partneri su takođe razgovarali o mogućim alternativnim rutama snabdevanja ruskim gasom, na primer preko "Severnog toka" kroz OPAL gasovod do centralne Evrope.

Predsednik Izvršnog odbora kompanije Gazprom Aleksej Miler je izjavio: "Zahvalni smo zbog  tekućeg dijaloga sa poslovnim partnerima, kao što je OMV, zbog obezbeđenja snabdevanja gasom. Gasprom je pohvaljen kao pouzdan snabdevač, koji značajno doprinosi energetskoj bezbednosti Austrije. Dalje je istaknuto da trenutna geopolitička situacija dokazuje značaj alternativnih ruta za isporuku ruskog gasa evropskim potrošačima."

Predsednik Izvršnog odbora OMV Gerhard Rojs je tom prilikom rekao: "Živimo u Evropi u društvu sa deljenim resursima, proizvodima i uslugama. Imajući ovo u vidu, verujem da je ekonomska integracija Evrope i naših partnera u Rusiji način da se očuva stabilnost našeg kontinenta. Današnji sastanak naglašava naše partnerstvo sa Gazpromom, koje je na snazi više od 50 godina."

Ovaj sastanak jača poslovne odnose između obe kompanije i doprinosi snabdevanju Austrije energijom.

OMV Aktiengesellschaft
Sa prodajom grupacije od 42,42 milijardi evra i oko 27.000 zaposlenih u 2013. godini, OMV Aktiengesellschaft predstavlja najveću industrijsku kompaniju kotiranu na berzi u Austriji. U sektoru "Istraživanje i proizvodnja" (E&P) OMV ima jaku bazu u Rumuniji i Austriji i rastućem međunarodnom portfelju. Dnevna proizvodnja u 2013. je iznosila približno 288.000 barela dnevno boe/d.
U segmentu "Gas i električna energija" (G&P) OMV je 2013. prodao približno 425 teravat časova (TWh) gasa. OMV upravlja mrežom gasovoda u Austriji i postrojenjima za skladištenje gasa u Austriji i Nemačkoj sa kapacitetom od 2,6 bcm (milijardi kubnih metara). U segmentu "Prerada i plasman" (R&M) OMV ima godišnje kapacitete prerade od 17,4 miliona tona i krajem 2013. je imao približno 4.200 benzinskih stanica u 11 zemalja uključujući i Tursku.

Pretraga motornih ulja