Contact OMV Group
sr en

Logout
OMV sajt
Zatvoriti

Najveća mreža stanica sa benzinom od 100 oktana

  • OMV učvršćuje svoju vodeću poziciju na polju kvaliteta i inovacija
  • OMV MaxxMotion 100 dostupan na 57 OMV benzinskih stanica
  • MaxxMotion goriva preporučuju renomirani proizvođač automobila i šampion automobilizma

U okviru ponude vrhunskih OMV MaxxMotion goriva u Srbiji je dostupan i benzin izuzetnih svojstava MaxxMotion 100, koji po svom oktanskom broju (100) predstavlja novinu na tržištu Srbije. OMV je uvođenjem ovog goriva vrhunskih performansi u aprilu 2013. potvrdio svoju vodeću poziciju na polju kvaliteta i inovacija. OMV MaxxMotion 100 je dostupan potrošačima na 57 OMV benzinskih stanica. Renomirani nemački proizvođač automobila Audi i Miloš Pavlović poznati vozač i evropski i svetski šampion u kategoriji Lamborgini Super Trofeo za 2014. godinu preporučuju MaxxMotion kao goriva maksimalnih performansi. 

Specijalni sastav i upotreba vrhunskih aditiva u OMV MaxxMotion gorivima dovodi do maksimalnih performansi motora. OMV MaxxMotion 100 nudi čak i više. Sastav i visoki oktanski broj obezbeđuju bolju efikasnost tokom sagorevanja, posebno kod motora sa direktnim turbo ubrizgavanjem. Inovativna formula održava motor čistim i čak pomaže u uklanjanju naslaga na usisnim ventilima, što ima za posledicu duži životni vek motora ali i smanjenu potrošnju goriva. Ova OMV goriva takođe obezbeđuju odličnu zaštitu od korozije sistema goriva na motoru.  Upotrebom najsavremenijih aditiva sa MaxxMotion gorivima održava motor čistim i na taj način pozitivno utiče na smanjenu emisiju izduvnih gasova u životnu sredinu.

Poštujući Pravilnik o tehničkim i drugim zahtevima za tečna goriva naftnog porekla, gorivo OMV MaxxMotion 100 (gorivo od 100 oktana) na OMV benzinskim stanicama u Srbiji je obeleženo kao „MaxxMotion Super 100 Evro BMB 98”. Ovim Pravilnikom, benzin od 98 oktana predviđen je kao bezolovni motorni benzin sa najvećom oktanskom vrednošću, te upravo zbog toga, OMV MaxxMotion 100 mora biti obeležen na pištoljima za punjenje i oznakom Evro BMB 98.

*Sve prednosti zavise od vozila, ponašanja tokom vožnje i tehničkog stanja motora a odnose se na poređenje sa gorivima bez aditiva, koja su u skladu sa minimalnim lokalnim zahtevima prema standardu EN 228.

Informacije za uredništvo:
OMV Srbija d.o.o.

OMV je ušao na tržište Srbije 2001. Sa sedištem u Beogradu, OMV Srbija trenutno ima 61 benzinsku stanicu i  tržišno učešće od 10% u Srbiji.
OMV benzinske stanice su multifunkcionalni servisni centri – benzinske stanice za ljude i vozila. OMV potrošači mogu da se snabdeju gorivima, mazivima, uslugom pranja automobila, i dodatnim uslugama, a OMV VIVA nudi brze obroke i osveženja. OMV Srbija direktno zapošljava 46 osoba, i kreirala je više od 800 radnih mesta putem svoje mreže benzinskih stanica.

OMV Aktiengesellschaft
Sa prodajom grupacije od 36 milijardi evra i oko 25.500 zaposlenih u 2014. godini, OMV Aktiengesellschaft predstavlja najveću industrijsku kompaniju kotiranu na berzi u Austriji. U "Upstream" poslovnom segmentu  OMV ima jaku bazu u Rumuniji i Austriji i rastućem međunarodnom portfelju. Dnevna proizvodnja u 2014. je iznosila približno 309.000 barela dnevno (boe/d). U „Downstream“ segmentu OMV ima godišnje kapacitete prerade od 17,8 miliona tona i približno 4.100 benzinskih stanica u 11 zemalja krajem 2014. OMV upravlja mrežom gasovoda u Austriji i postrojenjima za skladištenje gasa u Austriji i Nemačkoj. OMV je 2014. prodao približno 114 teravat časova (TWh) gasa. 

Action Global Communications
Press: Srdjan Crnogorac  Tel: +381 11 675 01 16
 E-mail: srdjan.c@actionprgroup.com

Pretraga motornih ulja