Contact OMV Group
sr en

Logout
OMV sajt
Zatvoriti

Narcis Popescu novi generalni direktor OMV Srbija

  • Narcis Popescu preuzima dužnost generalnog direktora od 1. avgusta 2018. godine
  • Počeo sa radom u OMV Petromu 2005. godine, između ostalog upravljao poslovima nabavke i logistike za istočni region, uključujući Srbiju
  • Božidar Rajić iz ličnih razloga profesionalnu karijeru nastavlja van kompanije

Od 1. avgusta 2018. godine na poziciji generalnog direktora OMV Srbija nalaziće se Narcis Popescu, umesto dosadašnjeg generalnog direktora Božidara Rajića, koji je odlučio da iz ličnih razloga, svoju profesionalnu karijeru nastavi van kompanije.

Narcis Popescu dolazi iz rumunskog ogranka kompanije OMV Petrom i biće zadužen za strateški razvoj OMV poslovanja u Srbiji a obavljaće i funkciju menadžera za nabavku i logistiku.

Od 2001. do 2003. godine Narcis Popescu je studirao na državnom univerzitetu u Bingamtonu u državi Njujork gde je stekao titulu master menadžera. OMV Petrom timu se pridružio 2005. godine na mestu savetnika menadžmenta, uzevši aktivno učešće u transformaciji odeljenja plasmana. Popescu odlično poznaje poslovanje srpskog ogranka kompanije OMV s obzirom da je od 2011. godine bio imenovan na poziciju direktora sektora za nabavku i logistiku za istočni region, sa koje je upravljao poslovanjem u Rumuniji, Bugarskoj, Srbiji i Moldaviji.

Od 2012. do 2015. godine on je bio član borda direktora u kompaniji OMV Petrom a 2014. je postao direktor sektora prodaje za istočni region, zadužen za upravljanje biznisima Bulk, OilCo i Marine u Rumuniji, Bugarskoj, Srbiji i Moldaviji.

Dosadašnji generalni direktor Božidar Rajić, bio je na čelu OMV Srbija od 1. decembra 2013. godine, prethodno obavljajući više odgovornih funkcija unutar kompanije, kojoj se pridružio još 2002. godine. Sa svojim velikim poznavanjem OMV poslovanja i srpskog tržišta maloprodaje goriva, Rajić je doprineo razvoju mreže OMV Srbija i poboljšanju rezultata kompanije na tržištu Srbije. Njegov doprinos naftnoj industriji u celosti ogleda se i u radu u Udruženju naftnih kompanija Srbije (UNKS) na poziciji predsednika Upravnog odbora još od 2012. godine.

Informacije za uredništvo:

OMV Srbija d.o.o.
OMV je ušao na tržište Srbije 2001. Sa sedištem u Beogradu, OMV Srbija trenutno ima 61 benzinsku stanicu i tržišno učešće oko 10% u Srbiji.
OMV benzinske stanice su multifunkcionalni servisni centri – benzinske stanice za ljude i vozila. OMV potrošači mogu da se snabdeju gorivima, mazivima i uslugom pranja automobila, a kao dodatak, 56 VIVA prodavnica nudi brze obroke, osveženja i širok asortiman dodatnih usluga. OMV Srbija direktno zapošljava 46 osoba, i kreirala je više od 800 radnih mesta putem svoje mreže benzinskih stanica.

OMV Aktiengesellschaft
OMV na odgovoran način proizvodi i plasira naftu i gas, invoativna energetska, kao i vrhunska petrohemijska rešenja. Sa prodajom grupacije od 20 milijardi evra i oko 20.700 zaposlenih u 2017. godini, OMV Aktiengesellschaft predstavlja jednu od najvećih industrijskih kompanija kotiranih na berzi u Austriji. U „Upstream“ poslovnom segmentu ima snažnu bazu u Rumuniji i Austriji i balansiran međunarodni portfelj sa ključnim regionima kao što su Severno more, Bliski istok i Afrika, kao i Rusija. Dnevna proizvodnja u 2017. je iznosila približno 348.000 barela dnevno (boe/d). U „Downstream“ segmentu OMV je krajem 2017. imao godišnje kapacitete prerade od 17,8 miliona tona u tri rafinerije kojima upravlja i više od 2.000 benzinskih stanica u 10 zemalja. OMV upravlja postrojenjima za skladištenje gasa u Austriji i Nemačkoj; a njen ogranak Gas Connect Austria upravlja mrežom gasovoda u Austriji. OMV je tokom 2017. prodao gas u vrednosti od 113 teravat časova (TWh).

Za dalje informacije kontaktirajte:

Action Global Communications
Press:
Srdjan Crnogorac
Tel: +381 11 675 01 16
E-mail: srdjan.c@actionprgroup.com

Pretraga motornih ulja