Contact OMV Group
sr en

Logout
OMV sajt
Zatvoriti

Nova OMV MaxxMotion goriva

  • Nova unapređena zaštitna formula OMV MaxxMotion goriva 
  • Sadržina aditiva povećana za 10% i kod dizela i kod benzina
  • Uvećan broj molekula namenjenih čišćenju produžava životni vek motora 

img_MaxxMotion_16x9

Industrijski standardi i zahtevi znatno su napredovali tokom poslednjih godina. OMV je, uzimajući u obzir ove standarde, napravio još jedan važan korak napred i poboljšao formulu MaxxMotion goriva. Sadržaj aditiva povećan je za 10% u novom proizvodu. Rezultat: Nova OMV MaxxMotion goriva donose dodatnu vrednost vozačima u Srbiji. 

„Unapredili smo OMV MaxxMotion goriva kako bismo potpuno zadovoljili potrebe tehnologije savremenih motora u automobilima i odgovorili na promenljive potrebe kupaca. Novi MaxxMotion proizvodi uključuju veću dozu aditiva radi unapređenja performansi, smanjenog habanja, održavanja motora čistim i produžavanja njegovog veka na duži rok. Njihova upotreba dovodi do maksimalne efikasnosti motora i čini vaš automobil još pouzdanijim“, kaže direktor OMV odeljenja za razvoj proizvoda i inovacije Nikolaj Šubert (Nikolai Schubert). 

Sadržaj aditiva u MaxxMotion dizelu i benzinu za unapređene performanse

Kako bi predvideo buduća dostignuća u tehnologiji goriva i još više unapredio kvalitet goriva, OMV tim za razvoj i inovacije ostvario je blisku saradnju sa vodećim pripadnicima automobilske industrije, istraživačkim institutima i univerzitetima. Nova povećana doza paketa aditiva za unapređenje performansi dodata je u oba MaxxMotion proizvoda - dizel i benzin.

Aditivi omogućavaju duži životni vek vašeg automobila

Paket inovativnih aditiva za unapređenje performansi sadrži još više molekula namenjenih zaštiti i čišćenju motora koji ga održavaju čistim na duži rok i produžavaju dugoročno njegov radni vek. Ovi molekuli dodatno obezbeđuju dobijanje više energije radi maksimalne snage i maksimalnog ubrzanja.

„Ulažemo stalne napore u poboljšanje naših MaxxMotion goriva“, kaže Nikolaj Šubert. „Važno je da su kupci zadovoljni i da im obezbedimo pozitivan uticaj na efikasnost njihovih vozila, što zauzvrat ima pozitivan uticaj i na životnu sredinu. Unapred se radujemo susretu sa vozačima na našim OMV benzinskim stanicama kako bi i sami iskusili koliko su unapređena OMV MaxxMotion goriva – već sa prvim sipanjem osetiće razliku.“ 

* Prednosti zavise od vozila, načina vožnje i tehničkog stanja motora i odnose se na upoređivanje sa gorivima koja ispunjavaju minimum lokalnih standarda (EN 228 kada je reč o benzinu i EN 590 u slučaju dizela).

Informacije za uredništvo:

OMV Srbija d.o.o.
OMV je ušao na tržište Srbije 2001. Sa sedištem u Beogradu, OMV Srbija trenutno ima 63 benzinske stanice i tržišno učešće oko 10% u Srbiji.

OMV stanice su multifunkcionalni servisni centri – benzinske stanice za ljude i vozila. OMV potrošači mogu da se snabdeju gorivima, mazivima i uslugom pranja automobila, a kao dodatak, 58 VIVA prodavnica nudi brze obroke, osveženja i širok asortiman dodatnih usluga. OMV Srbija direktno zapošljava 46 osoba, i kreirala je više od 800 radnih mesta putem svoje mreže benzinskih stanica. 

OMV Aktiengesellschaft

OMV na odgovoran način proizvodi i plasira na tržište naftu i gas, inovativna energetska, kao i vrhunska petrohemijska rešenja. Sa prodajom grupacije od 23 milijarde evra i sa više od 20.000 zaposlenih u 2019. godini, OMV Aktiengesellschaft predstavlja jednu od najvećih industrijskih kompanija kotiranih na berzi u Austriji. U „Upstream“ poslovnom segmentu ima snažnu bazu u Centrlanoj i istočnoj Evropi, a poseduje i balansiran međunarodni portfelj sa ključnim regionima, Bliski istok i Afrika, Severno more, Rusija, kao i Azija-Pacifik. Dnevna proizvodnja u 2019. je iznosila približno 487.000 barela (boe/d). U „Downstream“ segmentu OMV upravlja sa tri rafinerije u Evropi i poseduje udeo od 15% u ADNOC Refining and Trading JV, sa godišnjim kapacitetom prerade od 24,9 miliona tona. Pored toga, OMV ima 36% učešća u Borealisu, jednom od vodećih svetskih proizvođača poliolefina. Kompanija upravlja sa oko 2.100 benzinskih stanica u deset evropskih zemalja. OMV rukovodi postrojenjima za skladištenje gasa u Austriji i Nemačkoj; a njen ogranak Gas Connect Austria GmbH upravlja mrežom gasovoda u Austriji. OMV je tokom 2019. prodao gas u vrednosti od 137 teravat časova (TWh). Održivost je integralni deo korporativne strategije. OMV podržava prelazak na ekonomiju sa manje ugljenika i postavio je merljive ciljeve za smanjenje intenziteta ugljenika i uvođenje novih energetskih i petrohemijskih rešenja.

Kontakt za medije: 

Action Global Communications
Srdjan Crnogorac 
Tel: +381 11 675 01 16
E-mail: srdjan.c@actionprgroup.com

Pretraga motornih ulja