Contact OMV Group
sr en

Logout
OMV sajt
Zatvoriti

OMV benzinske stanice dobijaju još više brzih električnih punjača

EasyPark je novi partner OMV-a u elektromobilnosti

OMV nastavlja da širi mrežu električnih punjača na svojim benzinskim stanicama u Srbiji. Novo partnerstvo sa kompanijom EasyPark dodatno će unaprediti mrežu i dostupnost punjača za električna vozila u našoj zemlji, pa će do leta brzi DC punjači biti dostupni na još više OMV benzinskih stanica u Srbiji.

Tako će auto-putevi u Srbiji dobiti još više benzinskih stanica opremljenih vrhunskim HIPERCHARGER DC punjačima, koji će olakšati putovanje domaćim vlasnicima električnih vozila, a vozači u tranzitu kroz Srbiju moći će da dopune svoja vozila na pauzi na OMV benzinskim stanicama.
 

Ilustracija izgleda punjača
Ilustracija izgleda punjača


Vreme koje je potrebno za dopunu baterije električnog vozila varira u zavisnosti od konfiguracije baterije i tehnološke kompatibilnosti vozila sa rešenjem za punjenje, ali je svrha ovih punjača svakako da omogući vozačima električnih vozila da se što pre vrate na put.

"Kroz novo partnerstvo doprinosimo razvoju nacionalne infrastrukture za punjače za elektična vozila, ali i dodatno omogućavamo još veći tranzit električnih automobila kroz Srbiju. Raznovrsna ponuda na našim stanicama je uslov za savremenu mobilnost. Ova ponuda treba da odgovori na promenljive potrebe naših kupaca koja uključuje i elektromobilnost, pa smo u tu svrhu uspostavili još jedno partnerstvo sa međunarodnom kompanijom EasyPark“, kaže Decebal Sorin Tudor, generalni direktor OMV-a u Srbiji.

Sa više punjača za električna vozila, raste i potreba potrošača za informacijama o njihovoj lokaciji i dostupnosti. Da bi vozačima olakšali pristup punjačima, na raspolaganju su im digitalna EVC CLOUD platforma, EasyPark i Orion e-mobility mobilne aplikacije i brojne digitalne usluge koje će vozačima biti dostupne.

OMV Aktiengesellschaft

OMV proizvodi i plasira naftu i gas, kao i hemijske proizvode i rešenja na odgovoran način i razvija inovativna rešenja za cirkularnu ekonomiju. Sa prihodima od prodaje Grupe od 36 milijardi evra i radnom snagom od oko 22.400 zaposlenih u 2021, OMV je jedna od najvećih austrijskih industrijskih kompanija na berzi. U istraživanju i proizvodnji, OMV ima snažnu bazu u Centralnoj i Istočnoj Evropi, kao i uravnotežen međunarodni portfelj, sa Bliskim Istokom i Afrikom, Severnim morem, Rusijom i Azijsko-pacifičkim regionom kao ključnim regionima. Prosečna dnevna proizvodnja bila je 486.000 boe/d u 2021. sa naglaskom na prirodni gas. U oblasti prerade i marketinga, OMV upravlja sa tri rafinerije u Evropi i poseduje 15% udela u ADNOC Rafining i ADNOC Global Trading, sa ukupnim kapacitetom prerade od oko 500.000 bbl/d. Pored toga, OMV upravlja sa oko 2.100 benzinskih stanica u deset evropskih zemalja i ima skladišta gasa u Austriji i Nemačkoj. U 2021. godini ukupni obim prodaje prirodnog gasa iznosio je 196 TVh. U oblasti hemikalija i materijala, OMV je, preko svoje podružnice Borealis, jedan od vodećih svetskih dobavljača naprednih i kružnih poliolefinskih rešenja i lider na evropskom tržištu osnovnih hemikalija, đubriva i mehaničke reciklaže plastike. Kompanija isporučuje usluge i proizvode kupcima širom sveta preko Borealisa i njegova dva važna zajednička preduzeća: Borouge (sa ADNOC-om, sa sedištem u UAE i Singapuru) i Baistar™ (sa TotalEnergies, ​​sa sedištem u SAD). Održivost je sastavni deo OMV-ove korporativne strategije. OMV podržava prelazak na ekonomiju sa nižim sadržajem ugljenika i postavio je merljive ciljeve za smanjenje intenziteta ugljenika, kao i za primenu novih energetskih i petrohemijskih rešenja.

O kompaniji EasyPark

Aplikacije EASYPARK i ORION e-MOBILITY pomažu vozačima širom sveta i regiona jugoistočne Evrope da uštede vreme i novac i dobiju vrhunsku uslugu parkiranja i punjenja električnih automobila. Korišćenjem tehnologije rušimo barijere i pomažemo da se poboljša iskustvo savremenih vozača. Naš cilj je da stvorimo jedinstveno i celovito iskustvo u kome su ponuda usluga parkiranja i punjenja električnih automobila i zahtevi vozača izbalansirani zahvaljujući tehnologiji predviđanja koja povezuje potrebe vozača sa besplatnim parking mestima i e-punjačima. Orion telecom eMobility platforma omogućavaju pristup infrastrukturi za punjenje u 30+ zemalja u Evropi. Orion telekom eMobility je mobilna platforma u realnom vremenu koja pruža pregled i pristup više od 240.000 sopstvenih i partnerskih stanica za punjenje u čak 30 zemalja EU, uključujući Srbiju, Crnu Goru, Bosnu i Hercegovinu, Hrvatsku, Sloveniju, Makedoniju i Albaniju. Uz pomoć aplikacije koja ima ugrađenu interaktivnu mapu, dobijate informacije o najbližoj stanici za elektronsko punjenje sa preciznim podacima o broju priključaka i njihovoj energetskoj snazi, popunjenosti svakog priključka i naknadama za naplatu. Možete aktivirati e-punjač pomoću aplikacije ili RFID kartice i platiti naknadu koristeći jednu od vaših omiljenih platnih kartica.

Pretraga motornih ulja