Contact OMV Group
sr en

Logout
OMV sajt
Zatvoriti

OMV dodatno proširuje portfolio proizvoda za negu vozila

  • img_OMV motorna ulja_16x9
    Nakon motornog ulja, nove automobilske tečnosti startovale pod brendom OMV
  • Nove antifriz rashladne tečnosti i kočiona tečnost su sada dostupne na svim OMV benzinskim stanicama 

Bez obzira na godišnje doba, dužinu pređenog puta ili svrhu putovanja - OMV brine o vašem automobilu i donosi vam visokokvalitetne automobilske proizvode. Sa novom generacijom OMV tečnosti za automobile, možete kao profesionalac da brinete o svom vozilu - brzo, pouzdano i lako. Nove OMV antifriz rashladne tečnosti kao i OMV kočiona tečnost mogu se naći na svim OMV benzinskim stanicama u Srbiji kako bi se obezbedila pouzdana funkcionalnost automobila u svakoj situaciji. 

Hlađenje i zaštita vašeg motora
Izbor prave rashladne tečnosti je ključan, čak i ako zima nije hladna. Vozači uvek treba da pripaze na rashladnu tečnost u hladnjaku, jer je njen optimalan nivo važan za neometan rad motora. Korist od rashladne tečnosti nije samo u zaštiti rashladnog sistema od smrzavanja, već nudi i antikorozivnu zaštitu hladnjaka, vodene pumpe i rashladnih kanala. Zbog toga treba redovno proveravati nivo rashladne tečnosti i dva puta godišnje proveravati zaštitu od smrzavanja. OMV sada nudi novi portfolio OMV robne marke rashladnih tečnosti, koji sadrži proizvode spremne za upotrebu veoma otporne na smrzavanje. Ako se rashladna tečnost menja ili doliva, ne sme se koristiti nijedno drugo rashladno sredstvo već samo ono koje je proizvođač propisao u uputstvu za upotrebu. OMV rashladne tečnosti ispunjavaju zahteve mnogih proizvođača i optimizovane su za većinu rashladnih sistema. 

Precizno kočenje u svim uslovima
Za dobro kočenje i bezbednu vožnju, automobilu je potrebna kočiona tečnost, koja je jedna od najvažnijih radnih tečnosti za vozila. Zbog toga bi vozači trebalo da redovno proveravaju kočionu tečnost - i po potrebi je dopunjavaju ili menjaju. Da bi podržao ove preporuke, OMV sada nudi DOT4 kočionu tečnost za automobile i motore sa ili bez sistema za anti-blokiranje. OMV kočiona tečnost je proizvedena da nadmaši minimalne zahteve za kočionu tečnost DOT4 i obezbedi pouzdanu funkcionalnost kočnica.
 

Informacije za uredništvo:

OMV Srbija d.o.o.

OMV je ušao na tržište Srbije 2001. Sa sedištem u Beogradu, OMV Srbija trenutno ima 63 benzinske stanice i  tržišno učešće oko 10% u Srbiji.
OMV stanice su multifunkcionalni servisni centri – benzinske stanice za ljude i vozila. OMV potrošači mogu da se snabdeju gorivima, mazivima i uslugom pranja automobila, a kao dodatak, 58 VIVA prodavnica nudi brze obroke, osveženja i širok asortiman dodatnih usluga. OMV Srbija direktno zapošljava 46 osoba, i kreirala je više od 800 radnih mesta putem svoje mreže benzinskih stanica. 

OMV Aktiengesellschaft
OMV na odgovoran način proizvodi i plasira na tržište naftu i gas, inovativna energetska, kao i vrhunska petrohemijska rešenja. Sa prodajom grupacije od 23 milijarde evra i sa više od 20.000 zaposlenih u 2019. godini, OMV Aktiengesellschaft predstavlja jednu od najvećih industrijskih kompanija kotiranih na berzi u Austriji. U „Upstream“ poslovnom segmentu ima snažnu bazu u Centralnoj i istočnoj Evropi, a poseduje i balansiran međunarodni portfelj sa ključnim regionima, Bliski istok i Afrika, Severno more, Rusija, kao i Azija-Pacifik. Dnevna proizvodnja u 2019. je iznosila približno 487.000 barela (boe/d). U „Downstream“ segmentu OMV upravlja sa tri rafinerije u Evropi i poseduje udeo od 15% u ADNOC Refining and Trading JV, sa godišnjim kapacitetom prerade od 24,9 miliona tona. Pored toga, OMV ima 75% učešća u Borealisu, jednom od vodećih svetskih proizvođača poliolefina. Kompanija upravlja sa oko 2.100 benzinskih stanica u deset evropskih zemalja. OMV rukovodi postrojenjima za skladištenje gasa u Austriji i Nemačkoj. OMV je tokom 2019. prodao gas u vrednosti od 137 teravat časova (TWh). Održivost je integralni deo korporativne strategije. OMV podržava prelazak na ekonomiju sa manje ugljenika i postavio je merljive ciljeve za smanjenje intenziteta ugljenika i uvođenje novih energetskih i petrohemijskih rešenja.
 

Kontakt za medije: 

Action Global Communications
Press:     Srdjan Crnogorac
Tel:          +381 11 675 01 16
E-mail:   srdjan.c@actionprgroup.com

Pretraga motornih ulja