Contact OMV Group
sr en

Logout
OMV sajt
Zatvoriti

OMV donirao tehničke uređaje deci iz SOS Dečijeg sela u Kraljevu

  • img_OMV_SOS Decije selo Kraljevo_1
    OMV Srbija donirala tehničke uređaje za bolje uslove života dece iz SOS Dečijeg sela u Kraljevu 
  • I pored izazova koje je donela pandemija zaposleni u OMV Srbija su uspeli i ovog proleća da obraduju mališane iz ovog sela 

OMV Srbija obezbedila je ove godine sredstva za donaciju radi kupovine tehničkih uređaja kao što su frižideri, mašina za pranje sudova i televizor, koji imaju za cilj poboljšanje uslova boravka dece i mladih koji žive u SOS Dečijem selu Kraljevo.

Od početka svog poslovanja u Srbiji OMV neguje uspešnu saradnju sa Fondacijom SOS Dečija sela Srbija, čiji je jedan od programa i Dečije selo Kraljevo. Ova saradnja obuhvata donacije i podršku raznim inicijativama i projektima koji omogućavaju da se na kvalitetan način promene životi stotine dece širom Srbije i da im se pruži prilika za bolju budućnost.

“Zaposleni u OMV Srbija sa posebnom radošću iščekuju praznična druženja sa ovom divnom decom, i trenutke kada ih obradujemo predstavom i poklonima. Ove godine okolnosti su nešto drugačije zbog pandemije ali nas ni to nije sprečilo da ovog proleća ostvarimo svoju misiju u malo drugačijim okolnostima,“ rekao je prilikom uručenja donacije direktor maloprodaje u OMV Srbija Nikola Bozalo.

img_OMV_SOS Decije selo Kraljevo_2

„Zahvaljujući odličnoj višegodišnjoj međusobnoj saradnji sa Fondacijom potrudili smo se da prepoznamo trenutne potrebe i obezbedimo podršku u vidu različitih tehničkih uređaja za pripremu i skladištenje namirnica, zatim uređaja za održavanje čistoće pa sve do uređaja za zabavu. Iskreno se nadamo da će ovi uređaji olakšati svakodnevni život i doprineti da stanovnici ovog Dečijeg sela odrastaju u boljem i bezbednijem okruženju,” zaključio je Bozalo.

OMV Srbija je takođe i ponosan partner Kluba „Zlatno srce“ koji je pokrenula ova Fondacija. U više odvojenih akcija na OMV benzinskim stanicama potrošači su bili u prilici da sretnu predstavnike Fondacije na specijalnim štandovima i da im pruže podršku putem donacija. Veoma dobar odziv potrošača u ovim akcijama je posebno ohrabrio OMV Srbija u nastojanjima da nastavi da pomaže široj društvenoj zajednici, a naročito deci i mladima.

Fondacija SOS Dečija sela Srbija pruža dugoročnu, kontinuiranu podršku deci i mladima bez roditeljskog staranja sve do njihovog osamostaljivanja. Članica je Međunarodne organizacije SOS Dečija sela osnovane 1949. godine, koja pruža podršku za više od 1.200.000 ljudi u 136 zemalja i teritorija, sa misijom formiranja porodice za decu u nevolji, pomoć u izgradnji njihove budućnosti i razvoju zajednica u kojima žive.
 

Informacije za uredništvo:

OMV Srbija d.o.o.
OMV je ušao na tržište Srbije 2001. Sa sedištem u Beogradu, OMV Srbija trenutno ima 63 benzinske stanice i  tržišno učešće oko 10% u Srbiji.
OMV stanice su multifunkcionalni servisni centri – benzinske stanice za ljude i vozila. OMV potrošači mogu da se snabdeju gorivima, mazivima i uslugom pranja automobila, a kao dodatak, 58 VIVA prodavnica nudi brze obroke, osveženja i širok asortiman dodatnih usluga. OMV Srbija direktno zapošljava 46 osoba, i kreirala je više od 800 radnih mesta putem svoje mreže benzinskih stanica. 

OMV Aktiengesellschaft
OMV na odgovoran način proizvodi i plasira na tržište naftu i gas, kao i hemijska rešenja i razvija inovativna rešenja za cirkularnu ekonomiju. Sa prodajom grupacije od 17 milijardi evra i sa više od 25.000 zaposlenih u 2020. godini (uključujući Borealis), OMV predstavlja jednu od najvećih industrijskih kompanija kotiranih na berzi u Austriji. U „Chemicals & Materials” sektoru, OMV je, zajedno sa svojom podružnicom Borealis, jedan od vodećih svetskih dobavljača naprednih i kružnih poliolefinskih rešenja i lider na evropskom tržištu baznih hemikalija, đubriva i mehaničke reciklaže plastike. Kompanija obezbeđuje usluge i proizvode kupcima širom sveta putem kompanije Borealis i dva važna zajednička ulaganja: Borouge (sa Nacionalnom naftnom kompanijom Abu Dabija, ili ADNOC, sa sedištem u UAE); i Baystar ™ (sa Totalom, čije je sedište u SAD-u). U „Refining & Marketing“ segmentu OMV upravlja sa tri rafinerije u Evropi i poseduje udeo od 15% u ADNOC Refining i ADNOC Global Trading, sa ukupnim kapacitetom prerade više od 500,000 barela dnevno. Osim toga, kompanija upravlja sa oko 2.100 benzinskih stanica u deset evropskih zemalja i rukovodi postrojenjima za skladištenje gasa u Austriji i Nemačkoj. OMV je tokom 2020. prodao gas u vrednosti od 164 teravat časova (TWh).  U „Exploration & Production“ poslovnom segmentu ima snažnu bazu u Centralnoj i istočnoj Evropi, a poseduje i balansiran međunarodni portfelj sa ključnim regionima, Bliski istok i Afrika, Severno more, Rusija, kao i Azija-Pacifik. Dnevna proizvodnja u 2020. je iznosila približno 463.000 barela (boe/d) sa akcentom na prirodnom gasu. Održivost je integralni deo OMV korporativne strategije. OMV podržava prelazak na ekonomiju sa manje ugljenika i postavio je merljive ciljeve za smanjenje intenziteta ugljenika, kao i za implementaciju novih energetskih i petrohemijskih rešenja.   

Kontakt za medije: 

Action Global Communications
Press:   Srdjan Crnogorac  
               Tel: +381 64 12 56 170
E-mail: srdjan.c@actionprgroup.com

Pretraga motornih ulja