Contact OMV Group
sr en

Logout
OMV sajt
Zatvoriti

OMV i Charge&GO na benzinskoj stanici OMV Martinci 1, instalirali najbržu stanicu za punjenje električnih vozila u Srbiji

  • OMV i Charge&GO proširuju mrežu električnih punjača u Srbiji
  • Najsnažniji i najbrži punjač za električna vozila postavljen je na OMV benzinskoj stanici Martinci 1

Beograd, 07.07. 2022 OMV i Charge&GO nastavljaju da unapređuju mrežu i dostupnost punjača za električna vozila u našoj zemlji. Novi električni punjač na OMV benzinskoj stanici Martinci 1 sada je dostupan svim vozačima električnih vozila. Zahvaljujući saradnji dve kompanije, autoputevi u Srbiji dobijaju sve više stanica za punjenje, što će domaćim vlasnicima električnih vozila olakšati putovanje. A dok je turistička sezona u toku, ovaj punjač će značiti i da će vozači električnih vozila u tranzitu kroz Srbiju imati gde da dopune svoja vozila dok prave pauzu da se odmore i osveže.

„Budućnost mobilnosti znači i raznovrsnu ponudu na našim benzinskim stanicama koja treba da zadovolji sve potrebe naših kupaca. Električni punjač koji se nalazi na benzinskoj stanici Martinci 1 trenutno je najsnažniji punjač u Srbiji, sa izlaznom snagom od 180 kW, što dodatno povećava brzinu punjenja vozila“, rekao je Decebal Sorin Tudor, generalni direktor OMV Srbija.

Neke od karakteristika punjača:

• Punjač je proizveden u Austriji, proizvođač je Kostad Siemens

• Podržava dva standarda punjenja DC koji se koriste u Evropi: CHAdeMO i CCS

• Ima izlaznu snagu od 180 kW ili 2 x 90 kW (ako se obe CCS veze koriste u isto vreme)

• Radi na temperaturama od – 30° do +55° C.

Srpski vozači električnih vozila u avgustu će imati još više punjača za brzo punjenje na OMV benzinskim stanicama, i to u Doljevcu, na autoputu Niš-Vranje i na Gradini, graničnom prelazu kod Dimitrovgrada.

OMV i održivost

OMV proizvodi i plasira naftu i gas, kao i hemijske proizvode i rešenja na odgovoran način i razvija inovativna rešenja za cirkularnu ekonomiju. Sa prihodima od prodaje Grupe od 36 milijardi evra i radnom snagom od oko 22.400 zaposlenih u 2021. godini, OMV je među najvećim industrijskim kompanijama kotiranim na berzi u Austriji.

U srcu OMV-ove korporativne strategije je održivo poslovanje. OMV se obavezao da će podržati ciljeve Pariskog sporazuma i ključne klimatske ciljeve koje je Savet EU postavio za 2030.

OMV-ovi specifični klimatski ciljevi su: nulta emisija gasova staklene bašte iz operacija do 2050. godine ili ranije, liderska pozicija u cirkularnoj ekonomiji plastike (zahvaljujući inovativnim rešenjima kao što je ReOil®) i najmanje 60 procenata portfelja proizvoda sa niskim sadržajem i bez ugljenika.

Kompanija će ove ciljeve ostvariti zahvaljujući povećanom korišćenju sirove nafte za petrohemijske proizvode, većem udelu gasa u portfelju proizvoda, vodoničnim rešenjima za mobilnost i industriju, rešenjima e-mobilnosti i isporuci naprednih biogoriva.

Šta nudi platforma Charge&GO?

Kompanija Charge&GO razvila je prvu regionalnu digitalnu platformu i aplikaciju koja omogućava brzo i lako punjenje električnih vozila. Platforma omogućava vozačima električnih vozila efikasnu uslugu punjenja i plaćanja korišćenja mesta za punjenje, kao i mogućnost da kompanije daljinski upravljaju svojom mrežom, što uključuje brojne usluge kao što su kontrola punjenja, praćenje rada punjača, određivanje cena, ograničavanje upotrebe i pregled sesija punjenja.

Zahvaljujući saradnji sa finskom „Virtom“, najbrže rastućom platformom za punjenje električnih vozila u Evropi, korisnicima Charge&GO platforme dostupno je više od 180.000 punjača u 30 zemalja širom sveta, koje čine globalnu partnersku mrežu.

idook Media
idook Media

Pretraga motornih ulja