Contact
OMV sajt
sr en
OMV sajt
OMV Websites
OMV Group www.omv.com Austria www.omv.at Bulgaria www.omv.bg Czech Republic www.omv.cz Germany www.omv.de Hungary www.omv.hu New Zealand www.omv.nz Norway www.omv.no Romania www.omv.ro Russia www.omv.ru Slovenia www.omv.si Slovakia www.omv.sk Tunisia www.omv.tn Turkey www.omv.com.tr
OMV Gas Websites
OMV Gas www.omv-gas.com Austria www.omv-gas.at Germany www.omv-gas.de Hungary www.omv-gas.hu Netherlands www.omv-gas.nl
Borealis Websites
Borealis Group www.borealisgroup.com
Zatvoriti

OMV i Gasprom postigli sporazum o amandmanu na ugovor o snabdevanju gasom

  • OAO Gasprom i OMV potpisali amandman na snabdevanje gasom
  • Ključni korak u nastavku pouzdanog snabdevanja Austrije gasom

U okviru jačanja dugogodišnjeg partnerstva kompanije Gasprom (OAO Gazprom) i OMV (putem svog ogranka EconGas) danas su se dogovorile o amandmanu na postojeći ugovor o snabdevanju gasom. Dugogodišnji ugovor je ovim potpisom postavljen na novu osnovu kojom se odražava promena u tržišnim uslovima.

Amandman na ugovor su danas u Beču potpisali zamenik predsednika upravnog odbora Gasproma Aleksandar Medvedev i predsednik Izvršnog odbora OMV Gerhard Rojs (Roiss). Obe strane su se dogovorile da ne obelodane detalje ugovora.

Predsednik Izvršnog odbora OMV Gerhard Rojs je tim povodom rekao: "Danas su OMV i Gasprom preduzeli važne korake u obezbeđivanju dugoročnog snabdevanja Austrije gasom." Prilikom potpisivanja dokumenta, oba partnera su naglasili ulogu Baumgartena kao važnog čvorišta za izvoz ruskog gasa.

OMV je Gaspromov afirmisani evropski partner za pitanja uvoza, a Austrija tako dobija isporuke prirodnog gasa iz Rusije još od 1968. godine. Strana koja će sprovesti amandman ugovora o ruskom prirodnom gasu je OMV ogranak EconGas, u kojem OMV drži udeo od 64,25%.

OMV Aktiengesellschaft
Sa prodajom grupacije od 42,41 milijardi evra i oko 27.000 zaposlenih u 2013. godini, OMV Aktiengesellschaft predstavlja najveću industrijsku kompaniju kotiranu na berzi u Austriji. U poslovnom segmentu "Istraživanje i proizvodnja" (E&P) OMV ima jaku bazu u Rumuniji i Austriji i rastućem međunarodnom portfelju. Dnevna proizvodnja u 2013. je iznosila približno 288.000 barela dnevno boe/d. U segmentu "Gas i električna energija" (G&P) OMV je 2013. prodao približno 425 teravat časova (TWh) gasa. OMV upravlja mrežom gasovoda u Austriji i postrojenjima za skladištenje gasa u Austriji i Nemačkoj sa kapacitetom od 2,6 bcm (milijardi kubnih metara). U segmentu "Prerada i plasman" (R&M) OMV ima godišnje kapacitete prerade od 17,4 miliona tona i krajem 2013. je imao približno 4.200 benzinskih stanica u 11 zemalja uključujući i Tursku.

Pronala ženje benzinskih stanica

Pretraga motornih ulja