Contact
OMV sajt
sr en
OMV sajt
OMV Websites
OMV Group www.omv.com Austria www.omv.at Bulgaria www.omv.bg Czech Republic www.omv.cz Germany www.omv.de Hungary www.omv.hu New Zealand www.omv.nz Norway www.omv.no Romania www.omv.ro Russia www.omv.ru Slovenia www.omv.si Slovakia www.omv.sk Tunisia www.omv.tn Turkey www.omv.com.tr
OMV Gas Websites
OMV Gas www.omv-gas.com Austria www.omv-gas.at Germany www.omv-gas.de Hungary www.omv-gas.hu Netherlands www.omv-gas.nl
Borealis Websites
Borealis Group www.borealisgroup.com
Zatvoriti

OMV investira EUR 400 miliona u Donjoj Austriji

  • OMV povećava investicije u proizvodnju u Donjoj Austriji
  • Kompanija je obezbedila više od 13.000 radnih mesta u provinciji
  • Više od 40 bušotina bi trebalo da stabilizuje proizvodnju nafte i gasa

OMV, integrisana, međunarodna naftna i gasna kompanija, učvršćuje svoju posvećenost proizvodnji nafte i gasa u Donjoj Austriji. Region nazvan Vinska četvrt (Weinviertel) predstavlja treću po važnosti proizvodnu lokaciju u globalnom portfelju kompanije nakon oblasti u kojima se sprovode istraživanja i proizvodnja u Rumuniji i Norveškoj.

U skladu sa korporativnom strategijom, OMV je uložio velika sredstva u istraživanje i proizvodnju u Donjoj Austriji. Investicije u Donjoj Austriji će porasti na oko EUR 400 miliona u naredne dve godine.

Do 2016. oko 80 odsto ukupnih investicija OMV od oko EUR 3,9 mlrd širom sveta će ići na istraživanje i proizvodnju.

Predsednik Izvršnog odbora OMV Gerhard Rojs (Roiss) je rekao: "Svako ko teži međunarodnom rastu mora da ima jaku osnovu. Za nas tu osnovu predstavlja Donja Austrija. Ova investicija u istraživanje i proizvodnju naglašava značaj ovog regiona u portfelju OMV".

Ceo region ima koristi od jake pozicije OMV kao poslodavca i pouzdanog partnera u Donjoj Austriji sa proizvodnjom nafte i gasa i rafinerijom Švehat (Schwechat). To je potvrdjeno i studijom straživačkog instituta "Institut za ekonomska straživanja" (Economica Institut für Wirtschaftsforschung), na čelu sa Kristijanom elmenštajnom (Christian Helmenstein). Preko 13.000 radnih mesta je obezbeđeno kao direktan i indirektan rezultat OMV aktivnosti u Donjoj Austriji, a OMV doprinosi sa 4,7 odsto BDP-u pokrajine, na istom nivou kao i turizam.

"Odluku o investicijama u Donjoj Austriji smo doneli prošle godine. Resursi su neophodni kako bi se suzbilo prirodno siromašenje i stabilizovala proizvodnja u uglavnom zrelim poljima. Bez ovih investicija ne bi bilo moguće da održimo nivo proizvodnje", rekao je predsednik Izvršnog odbora OMV Gerhard Rojs.

Prošle godine u ovom regionu je proizvedeno 35.000 boe/d (1 barel = 159 litara). Uprkos siromašenju prirodnih resursa, ovaj nivo bi trebalo da ostane stabilan u 2014, jer je investicijom planirano izbalansirano prirodno pražnjenje od deset odsto godišnje.

Bušenje dodatnih izvorišta u Donjoj Austriji je ključ za obezbeđivanje i povećanje proizvodnje.

Do 24 bušotine će biti realizovane u Vinskoj četvrti u 2014, sa još 20 dodatno planiranih za 2015. i 2016. Još 14 projekata uključuje istraživačke bušotine sa dodatnim proizvodnim potencijalom.

Informacije za uredništvo:

OMV Aktiengesellschaft
Sa prodajom grupacije od 42,42 milijardi evra i oko 27.000 zaposlenih u 2013. godini, OMV Aktiengesellschaft predstavlja najveću industrijsku kompaniju kotiranu na berzi u Austriji. U sektoru „Istraživanje i proizvodnja“ (E&P) OMV ima jaku bazu u Rumuniji i Austriji i rastućem međunarodnom portfelju. Dnevna proizvodnja u 2013. je iznosila približno 288.000 barela dnevno boe/d.

U segmentu „Gas i električna energija“ (G&P) OMV je 2013. prodao približno 425 teravat časova (TWh) gasa. OMV upravlja mrežom gasovoda u Austriji i postrojenjima za skladištenje gasa u Austriji i Nemačkoj sa kapacitetom od 2,6 bcm (milijardi kubnih metara). U segmentu „Prerada i plasman“ (R&M) OMV ima godišnje kapacitete prerade od 17,4 miliona tona i krajem 2013. je imao približno 4.200 benzinskih stanica u 11 zemalja uključujući i Tursku.

Za dodatne informacije molimo vas kontaktirajte:

OMV Media Relations:
Johannes Vetter,
Tel,: +43 1 40440 22729,
johannes.vetter@omv.com 
Robert Lechner,
Tel.: +43 1 40440 21472,
robert.lechner@omv.com

OMV Investor Relations:
Felix Rüsch ,
Tel.: +43 1 40440 21600,
investor.relations@omv.com
 
OMV Homepage:
Social:  http://www.omv.com
              http://twitter.com/omv 

Pronala ženje benzinskih stanica

Pretraga motornih ulja