Contact OMV Group
sr en

Logout
OMV sajt
Zatvoriti

OMV investira EUR 400 miliona u Donjoj Austriji

  • OMV povećava investicije u proizvodnju u Donjoj Austriji
  • Kompanija je obezbedila više od 13.000 radnih mesta u provinciji
  • Više od 40 bušotina bi trebalo da stabilizuje proizvodnju nafte i gasa

OMV, integrisana, međunarodna naftna i gasna kompanija, učvršćuje svoju posvećenost proizvodnji nafte i gasa u Donjoj Austriji. Region nazvan Vinska četvrt (Weinviertel) predstavlja treću po važnosti proizvodnu lokaciju u globalnom portfelju kompanije nakon oblasti u kojima se sprovode istraživanja i proizvodnja u Rumuniji i Norveškoj.

U skladu sa korporativnom strategijom, OMV je uložio velika sredstva u istraživanje i proizvodnju u Donjoj Austriji. Investicije u Donjoj Austriji će porasti na oko EUR 400 miliona u naredne dve godine.

Do 2016. oko 80 odsto ukupnih investicija OMV od oko EUR 3,9 mlrd širom sveta će ići na istraživanje i proizvodnju.

Predsednik Izvršnog odbora OMV Gerhard Rojs (Roiss) je rekao: "Svako ko teži međunarodnom rastu mora da ima jaku osnovu. Za nas tu osnovu predstavlja Donja Austrija. Ova investicija u istraživanje i proizvodnju naglašava značaj ovog regiona u portfelju OMV".

Ceo region ima koristi od jake pozicije OMV kao poslodavca i pouzdanog partnera u Donjoj Austriji sa proizvodnjom nafte i gasa i rafinerijom Švehat (Schwechat). To je potvrdjeno i studijom straživačkog instituta "Institut za ekonomska straživanja" (Economica Institut für Wirtschaftsforschung), na čelu sa Kristijanom elmenštajnom (Christian Helmenstein). Preko 13.000 radnih mesta je obezbeđeno kao direktan i indirektan rezultat OMV aktivnosti u Donjoj Austriji, a OMV doprinosi sa 4,7 odsto BDP-u pokrajine, na istom nivou kao i turizam.

"Odluku o investicijama u Donjoj Austriji smo doneli prošle godine. Resursi su neophodni kako bi se suzbilo prirodno siromašenje i stabilizovala proizvodnja u uglavnom zrelim poljima. Bez ovih investicija ne bi bilo moguće da održimo nivo proizvodnje", rekao je predsednik Izvršnog odbora OMV Gerhard Rojs.

Prošle godine u ovom regionu je proizvedeno 35.000 boe/d (1 barel = 159 litara). Uprkos siromašenju prirodnih resursa, ovaj nivo bi trebalo da ostane stabilan u 2014, jer je investicijom planirano izbalansirano prirodno pražnjenje od deset odsto godišnje.

Bušenje dodatnih izvorišta u Donjoj Austriji je ključ za obezbeđivanje i povećanje proizvodnje.

Do 24 bušotine će biti realizovane u Vinskoj četvrti u 2014, sa još 20 dodatno planiranih za 2015. i 2016. Još 14 projekata uključuje istraživačke bušotine sa dodatnim proizvodnim potencijalom.

Informacije za uredništvo:

OMV Aktiengesellschaft
Sa prodajom grupacije od 42,42 milijardi evra i oko 27.000 zaposlenih u 2013. godini, OMV Aktiengesellschaft predstavlja najveću industrijsku kompaniju kotiranu na berzi u Austriji. U sektoru „Istraživanje i proizvodnja“ (E&P) OMV ima jaku bazu u Rumuniji i Austriji i rastućem međunarodnom portfelju. Dnevna proizvodnja u 2013. je iznosila približno 288.000 barela dnevno boe/d.

U segmentu „Gas i električna energija“ (G&P) OMV je 2013. prodao približno 425 teravat časova (TWh) gasa. OMV upravlja mrežom gasovoda u Austriji i postrojenjima za skladištenje gasa u Austriji i Nemačkoj sa kapacitetom od 2,6 bcm (milijardi kubnih metara). U segmentu „Prerada i plasman“ (R&M) OMV ima godišnje kapacitete prerade od 17,4 miliona tona i krajem 2013. je imao približno 4.200 benzinskih stanica u 11 zemalja uključujući i Tursku.

Za dodatne informacije molimo vas kontaktirajte:

OMV Media Relations:
Johannes Vetter,
Tel,: +43 1 40440 22729,
johannes.vetter@omv.com 
Robert Lechner,
Tel.: +43 1 40440 21472,
robert.lechner@omv.com

OMV Investor Relations:
Felix Rüsch ,
Tel.: +43 1 40440 21600,
investor.relations@omv.com
 
OMV Homepage:
Social:  http://www.omv.com
              http://twitter.com/omv 

Pretraga motornih ulja