Contact
OMV sajt
sr en
OMV sajt
OMV Websites
OMV Group www.omv.com Austria www.omv.at Bulgaria www.omv.bg Czech Republic www.omv.cz Germany www.omv.de Hungary www.omv.hu New Zealand www.omv.nz Norway www.omv.no Romania www.omv.ro Russia www.omv.ru Slovenia www.omv.si Slovakia www.omv.sk Tunisia www.omv.tn Turkey www.omv.com.tr
OMV Gas Websites
OMV Gas www.omv-gas.com Austria www.omv-gas.at Germany www.omv-gas.de Hungary www.omv-gas.hu Netherlands www.omv-gas.nl
Borealis Websites
Borealis Group www.borealisgroup.com
Zatvoriti

OMV investira EUR 500 mil u Tunisu u projekat zajedno sa kompanijom ETAP

  • Odlučujuća faza u razvoju projekta na ključnom polja gasa Navara
  • ETAP Tuniske vlade i OMV potpuno posvećeni investicionom planu
  • Prva proizvodnja gasa se očekuje 2016.

Navara (Nawara) projekat naglašava značajnu ulogu Tunisa u portfelju OMV. Tuniski ministar industrije, energetike i rudarstva, Kamel Ben Naser (Naceur), predsednik tuniske nacionalne naftne kompanije ETAP, Muhamed Akrut (Mohamed Akrout) i član izvršnog odbora OMV Jap Huijskes (Jaap)  zajednički su utrli put u sprovođenju ključnih projekata energetske infrastrukture Tunisa.

Jap Huijskes (Jaap), član izvršnog odbora OMV zadužen za Istraživanje i proizvodnju rekao je: "OMV i naš tunižanski partner ETAP su postigli značajne prekretnice u sprovođenju projekta razvoja gasnog polja Navara. Ovaj veliki energetski projekat stvara dobitnu situaciju svim poslovnim partnerima, kao i lokalnim zajednicama, koje dobijaju najviši nivo podrške od strane Vlade Tunisa. OMV je u potpunosti posvećen ulaganju u razvoj resursa u Tunisu u povećanje nivoa proizvodnje i razvoja baze rezervi. Ponosni smo što možemo da budemo pouzdan partner Tunisu u daljem iskorišćenju domaćih energetskih resursa".

Finalna interna odluka o investiciji (FID) za Navara projekat doneta je u martu 2014. Projekat je sada dobio sva potrebna odobrenja Vlade i ugovori će stupiti na snagu u skladu sa tim. Projekat Gasovod u južnom Tunisu i projekat Navara su već objedinjeni.

Navara projekat je ključni strateški infrastrukturni projekat u Tunisu, koji omogućava iskorišćenje izvorišta gasa u južnom Tunisu. Radovi na izgradnji će trajati dve do tri godine, i omogućiće stalno zaposlenje za oko 200 osoba uz još nekoliko stotina radnih mesta tokom faze izgradnje. Za OMV ovaj zajednički projekat sa ETAP-om predstavlja značajan deo strategije rasta u Tunisu i u skladu je sa ciljevima rasta upstream sektora i dostizanja uravnoteženog internacionalnog portfelja.

Projekat sadrži sledeće elemente: proizvodne pogone na Navara bušotini, gasovod koji vodi od Navare do postrojenja za preradu gasa koja proizvode TNG i gas za komercijalnu upotrebu. Očekuje se da proizvodnja gasa počne 2016. godine sa najvećim obimom proizvodnje od oko 10,000 boe/d (barela ekvivalenata nafte dnevno). Očekivana investicija kompanije OMV u ovaj projekat je oko EUR 500 miliona.

OMV trenutno ima pet dozvola za istraživanje i devet licenci za proizvodnju na tunižanskom kopnu i u priobalju.

Informacije za uredništvo:

OMV Aktiengesellschaft

Sa prodajom grupacije od 42,41 milijardi evra i oko 27.000 zaposlenih u 2013. godini, OMV Aktiengesellschaft predstavlja najveću industrijsku kompaniju kotiranu na berzi u Austriji. U sektoru "Istraživanje i proizvodnja" (E&P) OMV ima jaku bazu u Rumuniji i Austriji i rastućem međunarodnom portfelju. Dnevna proizvodnja u 2013. je iznosila približno 288.000 barela dnevno boe/d. U segmentu "Gas i električna energija" (G&P) OMV je 2013. prodao približno 425 teravat časova (TWh) gasa. OMV upravlja mrežom gasovoda u Austriji i postrojenjima za skladištenje gasa u Austriji i Nemačkoj sa kapacitetom od 2,6 bcm (milijardi kubnih metara). U segmentu "Prerada i plasman" (R&M) OMV ima godišnje kapacitete prerade od 17,4 miliona tona i krajem 2013. je imao približno 4.200 benzinskih stanica u 11 zemalja uključujući i Tursku.

Pronala ženje benzinskih stanica

Pretraga motornih ulja