Contact OMV Group
sr en

Logout
OMV sajt
Zatvoriti

OMV podržava norveški tim u skijaškim skokovima

  • OMV kao sponzor skijaških skokova 25 godina, od sada i u Norveškoj
  • Norveška je ključna oblast rasta za OMV
  • OMV je najveći međunarodni sponzor skijaških skokova

Početak Letnjeg Grand Prija u Visli/Poljska 25. jula 2014. će obeležiti prvo zvanično pojavljivanje norveškog nacionalnog tima u skijaškim skokovima sa novim sponzorom kompanijom OMV. Norveška, kao zemlja, predstavlja za OMV jednu od ključnih oblasti rasta.

Sponzorisanje međunarodnog sporta u kompaniji OMV se fokusira na skijaške skokove. Svojom posvećenošću Norveškoj, kompanija podržava lokalno poslovanje, kao što je jačanje svesti na lokalnom tržištu. "Mi smo partneri austrijskog nacionalnog skijaškog tima već 25 godina, a uključeni smo i u podršku nacionalnim timovima drugih zemalja. Na ovaj način pomažemo sportistima u pružanju vrhunskih rezultata. Još jedan od naših fokusa je podrška perspektivnim sportistima", rekao je Gerhard Rojs (Roiss), predsednik Izvršnog odbora OMV. On je zatim dodao: "Norveška je zemlja sa velikim potencijalom za OMV na polju istraživanja i proizvodnje nafte i gasa. Aktivni smo tamo osam godina i tu smo značajno konsolidovali našu poziciju prošle godine".

U budućnosti će OMV logo biti istaknut na opremi norveškog ženskog tima u skijaškim skokovima, ali i na kacigama, skijama i opremi za trening muškog tima. Saradnja takođe uključuje izabrana sponzorstva omladinskih projekata u Norveškoj. Ugovor važi do 2016.

Informacije za uredništvo:

OMV i skijaški skokovi

OMV je sponzor nacionalnog tima u Austriji od 1989. godine. Partnerstvo sa nacionalnom ski asocijacijom Češke Republike je počelo 2004. godine, posle kojeg je usledila saradnja sa Slovenijom 2005. godine. Ključno je profesionalno i blagovremeno raditi sa perspektivnim sportistima kako bi im obezbedili dugoročan uspeh. OMV podržava održive projekte u ovoj oblasti obezbeđujući tako buduća dostignuća. Projekat "OMV Move & Jump" je pokrenut u jesen 2007. godine; ovaj projekat pruža priliku mladima u Rumuniji da treniraju skijaške skokove i nudi ovim sportistima mogućnost da postanu vrhunski profesionalci.

Novu prekretnicu je obeležila 2011. godina. OMV je postao FIS partner (Međunarodna ski federacija) kao glavni sponzor na nedavno predstavljenom Svetskom kupu za žene. Zatim, je OMV sponzorisao velike internacionalne događaje kao što su skijaški letovi u Kulmu, finale Svetskog kupa na Planici, Svetski kup u čuvenom Helmenkolenu (Holmenkollen), kao i redovno svetsko prvenstvo u skijaškim letovima. Saradnja sa Norveškim skijaškim savezom je sada peto partnerstvo sa nacionalnim timovima u skijaškim skokovima, koja omogućava kompaniji OMV da naglasi svoju posvećenost, kao dugogodišnjeg sponzora skijaških skokova, sada najvećeg na svetu.

OMV Aktiengesellschaft
Sa prodajom grupacije od 42,41 milijardi evra i oko 27.000 zaposlenih u 2013. godini, OMV Aktiengesellschaft predstavlja najveću industrijsku kompaniju kotiranu na berzi u Austriji. U poslovnom segmentu "Istraživanje i proizvodnja" (E&P) OMV ima jaku bazu u Rumuniji i Austriji i rastućem međunarodnom portfelju. Dnevna proizvodnja u 2013. je iznosila približno 288.000 barela dnevno boe/d. OMV upravlja mrežom gasovoda u Austriji i postrojenjima za skladištenje gasa u Austriji i Nemačkoj sa kapacitetom od 2,6 bcm (milijardi kubnih metara). U segmentu "Prerada i plasman" (R&M) OMV ima godišnje kapacitete prerade od 17,4 miliona tona i krajem 2013. je imao približno 4.200 benzinskih stanica u 11 zemalja uključujući i Tursku.

Pretraga motornih ulja