Contact OMV Group
sr en

Logout
OMV sajt
Zatvoriti

OMV Srbija - 20 godina uspešnog poslovanja na srpskom tržištu

  • Više od benzinske stanice – OMV je prva kompanija koja je uvela koncept multifunkcionalne benzinske stanice na tržište Srbije 
  •  Dugogodišnjim ulaganjem u razvoj mreže u Srbiji, OMV je ostvario brojna poslovna partnerstva i otvorio mnoga radna mesta.
  •  Dve decenije poslovanja obeleženo je i brojnim dobrotvornim akcijama i projektima koji su važni za društvo i životnu sredinu

Pre 20 godina otvorena je prva OMV benzinska stanica u Srbiji, Lapovo Sever. Tokom dve decenije, kompanija OMV je u Srbiji otvorila čak 63 benzinske stanice, kreirala brojna radna mesta i ostvarila tržišni udeo od oko 10%.

„Veoma sam ponosan što sam deo istorije i razvoja OMV Srbija, a sa velikim zadovoljstvom mogu da istaknem da OMV u Srbiji nastavlja da podiže standard u svim segmentima poslovanja. Naš prioritet je brzo prilagođavanje i uspešno reagovanje na potrebe kupaca koje se stalno menjaju i rastu. Većina naših potrošača bira OMV zbog kvaliteta goriva, usluga, naše raznovrsne ponude i zalaganja našeg osoblja. Pre 20 godina na srpsko tržište smo doneli novi koncept poslovanja i novu viziju benzinske stanice, a već dve decenije smo posvećeni stalnom razvoju i inovacijama u cilju pružanja najkvalitetnijih proizvoda i usluga”, rekao je Decebal Sorin Tudor, generalni direktor OMV Srbija.

 

  •  OMV benzinske stanice kao multifunkcionalni servisni centri

OMV benzinske stanice su multifunkcionalni servisni centri – benzinske stanice za ljude i vozila. Naši potrošači mogu da se snabdeju gorivima, mazivima i uslugom pranja automobila, a kao dodatak, tu je 58 VIVA prodavnica i restorana koji nude kvalitetnu pauzu, osveženje, obroke i širok asortiman visoko kvalitetnih kafa. Posebno smo ponosni na proširenje asortimana kafe na Single origin – kafu jedinstvenog geografskog porekla, 100% arabiku, čiji kvalitet prepoznaju i oni sa najprefinjenijim ukusom. Pored toga, kompanija OMV je od 2012. godine, kao partner “Fair trade-a” uvela “Fair trade” standard na benzinskim stanicama u svim zemljama u kojima posluje. Svaka šoljica Viva kafe napravljena je od “Fair trade“ zrna kafe.  

Kompanija OMV je još pre 20 godina postavila nove trendove na tržištu goriva u Srbiji i od tada je samo nastavila da unapređuje svoju ponudu. OMV je prva u Srbiji uvezla i ponudila gorivo sa 100 oktana – iz svoje rafinerije u Austriji. I danas, OMV MaxxMotion Performance Diesel je jedini dizel na srpskom tržištu pouzdan do -38oC, a OMV MaxxMotion 100plus benzin ispunjava najviše zahteve kvaliteta Svetske povelje o gorivu (WWFC), kategorija 6, što omogućava maksimalnu efikasnost motora i minimalnu emisiju izduvnih gasova. OMV svojim kupcima nudi komfor, široku ponudu i pre svega kvalitet, bilo da je reč o korišćenju Wi-Fi usluga, auto-perionica, bankomata, usluga platnog prometa, preuzimanju i isporuci pošiljaka, kupovini karata za koncerte i sportske događaje ili cvetnih i poklon aranžmana, TAG uređaja ili dopune, poklon kartice ili AMSS članske karte. Kako bi proširio svoje usluge praćenjem potreba i trendova potrošača, OMV Srbija će i 2022. godine, u saradnji sa partnerima, obezbediti veći broj mesta za e-punjače za električna vozila.

 

  •  Tradicija u podršci društvenim inicijativama, zaštiti klime i smanjenju emisije CO2

Od početka svog poslovanja u Srbiji, OMV Srbija snažan fokus stavlja na podršku društvenim inicijativama i projektima. "Energija za bolji život" je moto kojim se OMV vodi kada je reč o svim segmentima poslovanja, uključujući društvenu odgovornost i održivo poslovanje. U okviru svoje korporativne socijalne politike, OMV Srbija podržava niz dobrotvornih organizacija, kao što su Fondacija SOS dečja sela, Caritas i učesnik je velikog broja humanitarnih akcija. Zaštita klime i smanjenje emisije CO2 su na vrhu agende OMV-a u Srbiji. OMV Srbija je u skladu sa tim dugogodišnji aktivni učesnik u različitim akcijama očuvanja zelenih površina, pošumljavanja, neutralizacije emisije CO2. Podrška lokalnoj zajednici važan je deo aktivnosti i angažovanja resursa.

 

  • Snaga timskog rada i dobra poslovna saradnja

 Značajan segment poslovanja predstavljaju brojni saradnici, partneri i klijenti: mala, srednja i velika preduzeća sa kojima OMV uspešno sarađuje, i doprinosi opštoj slici privrede u Srbiji. - Zahvaljujemo se svima koji su nam ukazali poverenje i koji su nas podržavali u proteklih 20 godina. Nadamo se da će i u narednih 20 godina vaša putovanja počinjati na OMV benzinskim stanicama – rekao je Decebal Sorin Tudor, izvršni direktor OMV Srbija.

 

img_20years_newspage_sr

Pretraga motornih ulja