Contact OMV Group
sr en

Logout
OMV sajt
Zatvoriti

OMV Srbija donira prihod od prodaje VIVA kafe u dobrotvorne svrhe

  • img_doniraj_960x720
    Prihod ostvaren od prodaje VIVA kafe na Dan kafe 1. oktobra biće doniran 
  • Donacije za NURDOR i Fondaciju SOS Dečija sela Srbija 
  • OMV poziva potrošače da zajedno obeleže ovaj dan i doprinesu uspehu akcije

OMV Srbija i ove godine 1. oktobra tradicionalno obeležava Međunarodni dan kafe. Uz ovaj napitak svakodnevno delimo životne trenutke, a u promenjenim okolnostima koje utiču na sve nas, ove godine zajedno sa potrošačima delimo solidarnost i brigu o zdravlju. Zato će celokupan prihod ostvaren od prodaje popularne VIVA kafe na benzinskim stanicama OMV širom Srbije tokom ovogodišnjeg Dana kafe biti doniran. Primaoci donacije će biti NURDOR i Fondacija SOS Dečija sela Srbija. 

„Uvereni smo da udruženi možemo da prevaziđemo izazove sa kojima se suočavamo. Naši potrošači nebrojeno puta su pokazali da im je, osim vrhunskog kvaliteta naših proizvoda i besprekorne usluge, važan i odgovoran pristup poslovanju, i oni nam daju podstrek da nastavimo sa pružanjem podrške. Radujemo se prilici da Međunarodni dan kafe bude samo povod da zajedno sa našim potrošačima doprinesemo radu plemenitih organizacija na dobrobit dece i mladih kojima je donacija namenjena“, rekao je ovim povodom direktor prodaje Nikola Bozalo.

OMV poziva potrošače da 01. oktobra posete benzinske stanice i kupovinom VIVA kafe doprinesu uspehu akcije.

U bogatoj ponudi i vrhunskom ukusu italijanskih VIVA kafa potrošači mogu da uživaju u prijatnom ambijentu VIVA kafea ili da svoj omiljeni napitak takođe ponesu sa sobom, prikladno spakovan za upotrebu u pokretu. Korisno je znati i da VIVA kafa koja se prodaje na OMV stanicama nosi oznaku FAIRTRADE i simbolizuje pravičnu isplatu i podršku za uzgajivače kafe u zemljama u razvoju. Doprinos održivom razvoju društva i ekonomije uz poštovanje životne sredine sastavni su deo odgovornog poslovanja OMV-a u Srbiji i svetu.

NURDOR je Nacionalno udruženje roditelja dece obolele od raka koje sačinjavaju roditelji, lekari, medicinsko osoblje i svi ljudi dobre volje u misiji poboljšanja kvaliteta lečenja i života obolele dece i njihovih porodica. Kroz radionice i savetovališta oni pružaju psiho-socijalnu podršku, i pomoć u ostvarivanju zakonskih prava, obezbeđuju najsavremenije uslove na hemato-onkološkim odeljenjima, edukuju roditelje, decu, medicinsko osoblje, volontere i širu javnost. 

Fondacija SOS Dečija sela Srbija brine o deci i mladima bez roditeljskog staranja. Ova organizacija veruje da deca mogu razviti svoj puni potencijal samo ukoliko žive u toplom i bezbednom porodičnom okruženju. Od osnivanja u Srbiji u 2004.godini, SOS Dečija sela Srbije pomogli su da hiljade dece živi bolje i srećnije živote. Već 15 godina pružaju topli dom deci bez roditeljskog staranja u SOS Dečijem selu u Kraljevu, ali razvijaju i druge programe, kroz koje poboljšavaju uslove za život velikom broju dece u porodicama koje su u riziku da ostanu bez svoje biološke dece, a pomažu i mladima na putu ka zaposlenju i stabilnom, ispunjenom životu.

Informacije za uredništvo:

OMV Srbija d.o.o.

OMV je ušao na tržište Srbije 2001. Sa sedištem u Beogradu, OMV Srbija trenutno ima 63 benzinske stanice i tržišno učešće oko 10% u Srbiji.

OMV stanice su multifunkcionalni servisni centri – benzinske stanice za ljude i vozila. OMV potrošači mogu da se snabdeju gorivima, mazivima i uslugom pranja automobila, a kao dodatak, 58 VIVA prodavnica nudi brze obroke, osveženja i širok asortiman dodatnih usluga. OMV Srbija direktno zapošljava 46 osoba, i kreirala je više od 800 radnih mesta putem svoje mreže benzinskih stanica.

OMV Aktiengesellschaft

OMV na odgovoran način proizvodi i plasira na tržište naftu i gas, inovativna energetska, kao i vrhunska petrohemijska rešenja. Sa prodajom grupacije od 23 milijarde evra i sa više od 20.000 zaposlenih u 2019. godini, OMV Aktiengesellschaft predstavlja jednu od najvećih industrijskih kompanija kotiranih na berzi u Austriji. U „Upstream“ poslovnom segmentu ima snažnu bazu u Centralnoj i istočnoj Evropi, a poseduje i balansiran međunarodni portfelj sa ključnim regionima, Bliski istok i Afrika, Severno more, Rusija, kao i Azija-Pacifik. Dnevna proizvodnja u 2019. je iznosila približno 487.000 barela (boe/d). U „Downstream“ segmentu OMV upravlja sa tri rafinerije u Evropi i poseduje udeo od 15% u ADNOC Refining and Trading JV, sa godišnjim kapacitetom prerade od 24,9 miliona tona. Pored toga, OMV ima 36% učešća u Borealisu, jednom od vodećih svetskih proizvođača poliolefina. Kompanija upravlja sa oko 2.100 benzinskih stanica u deset evropskih zemalja. OMV rukovodi postrojenjima za skladištenje gasa u Austriji i Nemačkoj; a njen ogranak Gas Connect Austria GmbH upravlja mrežom gasovoda u Austriji. OMV je tokom 2019. prodao gas u vrednosti od 137 teravat časova (TWh). Održivost je integralni deo korporativne strategije. OMV podržava prelazak na ekonomiju sa manje ugljenika i postavio je merljive ciljeve za smanjenje intenziteta ugljenika i uvođenje novih energetskih i petrohemijskih rešenja.

Kontakt za medije: 

Action Global Communications
Srdjan Crnogorac 
Tel: +381 11 675 01 16
E-mail: srdjan.c@actionprgroup.com

Pretraga motornih ulja