Contact OMV Group
sr en

Logout
OMV sajt
Zatvoriti

OMV Srbija donirala 10.000 evra za podršku u borbi protiv Covid-19 epidemije

img_OMV logo

  • OMV Srbija donirala 5.000 EUR Institutu "Torlak" i 5.000 EUR Domu zdravlja Voždovac
  • Sredstva će pomoći normalnom funksionisanju obe institucije 

OMV Srbija donirala je novčana sredstva Institutu za virusologiju, vakcine i serume "Torlak" i Domu zdravlja "Voždovac". Imajući u vidu aktuelnu epidemiološku situaciju, OMV Srbija se priključila opštoj podršci sa donacijom u protivvrednosti od 10.000 EUR. 

Novčana sredstva će doprineti svakodnevnom funkcionisanju obe institucije. Kada je reč o  Institutu „Torlak“ to je između ostalog proizvodnja vakcina u skladu sa savremenom tehnologijom i najvišim standardima, kao i obezbeđivanje nesmetanog sprovođenja aktivnosti nacionalnih referentnih laboratorija.  

Po izbijanju epidemije OMV Srbija je uspostavila saradnju sa Kriznim štabom Grada Beograda i u okviru njega Gradskim Sekretarijatom za zdravstvo. Jedan od primarnih zadataka ove dve institucije je da tokom vanredne situacije koordiniraju rad svih preko potrebnih službi za funkcionisanje grada. Posle sastanka sa predstavnicima gradskog Kriznog štaba dogovoreno je da se iznos od 5.000 evra donira i Domu zdravlja Voždovac, radi nabavke sredstava neophodnih za rad u ovoj situaciji.

„U trenutno teškoj situaciji, mi verujemo da je solidarnost pravi odgovor kako bismo se izborili sa pandemijom virusa korona. Sa ovim donacijama se nadamo da ćemo doprineti naporima koji se svakodnevno ulažu u suzbijanju ove epidemije“, rekao je generalni direktor OMV Srbija Narcis Popesku (Popescu).  

Institut za virusologiju, vakcine i serume "Torlak" je nacionalni proizvođač vakcina i seruma, imunobioloških i dijagnostičkih preparata i sredstva, kojima se snabdevaju zdravstvene ustanove na teritoriji Republike Srbije. Institut takođe prati, proučava, ispituje, utvrđuje, uvodi, sprovodi stručne i naučne metode prevencije i dijagnostike zaraznih bolesti, učestvuje u utvrđivanju i sprovođenju uputstava u oblasti prevencije i dijagnostike zaraznih bolesti.

Opština Voždovac je po veličini četvrta u Beogradu. Pored centralnog objekta, mrežu Doma zdravlja "Voždovac" čini još 17 samostalnih ogranaka, zdravstvenih stanica i ambulanata, osam stomatoloških ambulanata u osnovnim i srednjim školama i jedna ambulanta medicine rada.
 

Informacije za uredništvo:

OMV Srbija d.o.o.
OMV je ušao na tržište Srbije 2001. Sa sedištem u Beogradu, OMV Srbija trenutno ima 62 benzinske stanice i  tržišno učešće oko 10% u Srbiji.
OMV stanice su multifunkcionalni servisni centri – benzinske stanice za ljude i vozila. OMV potrošači mogu da se snabdeju gorivima, mazivima i uslugom pranja automobila, a kao dodatak, 57 VIVA prodavnica nudi brze obroke, osveženja i širok asortiman dodatnih usluga. OMV Srbija direktno zapošljava 46 osoba, i kreirala je više od 800 radnih mesta putem svoje mreže benzinskih stanica. 

OMV Aktiengesellschaft
OMV na odgovoran način proizvodi i plasira na tržište naftu i gas, inovativna energetska, kao i vrhunska petrohemijska rešenja. Sa prodajom grupacije od 23 milijarde evra i sa više od 20.000 zaposlenih u 2019. godini, OMV Aktiengesellschaft predstavlja jednu od najvećih industrijskih kompanija kotiranih na berzi u Austriji. U "Upstream" poslovnom segmentu ima snažnu bazu u Centrlanoj i istočnoj Evropi, a poseduje i balansiran međunarodni portfelj sa ključnim regionima, Bliski istok i Afrika, Severno more, Rusija, kao i Azija-Pacifik. Dnevna proizvodnja u 2019. je iznosila približno 487.000 barela (boe/d). U "Downstream" segmentu OMV upravlja sa tri rafinerije u Evropi i poseduje udeo od 15% u ADNOC Refining and Trading JV, sa godišnjim kapacitetom prerade od 24,9 miliona tona. Pored toga, OMV ima 36% učešća u Borealisu, jednom od vodećih svetskih proizvođača poliolefina. Kompanija upravlja sa oko 2.100 benzinskih stanica u deset evropskih zemalja. OMV rukovodi postrojenjima za skladištenje gasa u Austriji i Nemačkoj; a njen ogranak Gas Connect Austria GmbH upravlja mrežom gasovoda u Austriji. OMV je tokom 2019. prodao gas u vrednosti od 137 teravat časova (TWh). Održivost je integralni deo korporativne strategije. OMV podržava prelazak na ekonomiju sa manje ugljenika i postavio je merljive ciljeve za smanjenje intenziteta ugljenika i uvođenje novih energetskih i petrohemijskih rešenja.
 

Kontakt za medije: 

Action Global Communications
Srdjan Crnogorac  
Tel: +381 11 675 01 16
E-mail: srdjan.c@actionprgroup.com

Pretraga motornih ulja