Contact OMV Group
sr en

Logout
OMV sajt
Zatvoriti

OMV Srbija sponzor akcije "1000 mladih vozača"

  • Besplatan trening bezbedne vožnje za mlade vozače u centru NAVAK
  • Prijave za treninge počinju 10. septembra 2014. na sajtu MUP-a
  • OMV benzinske stanice polazne tačke za učesnike treninga

OMV Srbija sponzoriše akciju Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srbije i Nacionalne vozačke akademije (NAVAK) pod nazivom "1000 mladih vozača" čiji cilj je pružanje besplatne obuke u bezbednoj vožnji vozačima, koji su probnu dozvolu stekli u 2014. godini.

Akcija će tokom naredna dva meseca obuhvatiti vozače iz 27 gradova Srbije. OMV benzinske stanice će biti polazne stanice za sve vozače koji se prijave za učešće u besplatnom treningu.

Statistika pokazuje da mladi vozači izazivaju više nezgoda nego ostali. Zbog toga posebnu pažnju treba posvetiti unapređenju znanja i veštine vožnje upravo kod vozača koji su nedavno dobili vozačke dozvole i nisu dovoljno iskusni. OMV, kao kompanija koja posluje društveno odgovorno, aktivno podržava društveno odgovorne projekte, koji imaju za cilj povećanje bezbednosti učesnika u saobraćaju.

"Nama je drago što imamo priliku da se uključimo u rešavanje ovako ozbiljnog problema za naše društvo, čije posledice svake godine na srpskim putevima odnesu mnogo života. Pozivamo mlade vozače iz cele Srbije da iskoriste priliku i prijave se za besplatan trening bezbedne vožnje, gde će steći neophodna znanja i veštine i na taj način pozitivno uticati na rešenje ove situacije" rekao je Nebojša Škero OMV Srbija Team Leader Marketing.

Učesnici treninga bezbedne vožnje imaće priliku da od stručnjaka u NAVAK centru dobiju odgovore na pitanja poput onih kako kočiti na suvom i klizavom, koja brzine su zaista opasne u različitim uslovima itd. Prijave za trening počinju od 10. septembra 2014., a obuka za mlade vozače biće realizovana tokom naredna dva meseca. Trening je za polaznike u potpunosti besplatan, a polazna stanica za sve učesnike biće OMV benzinske stanice.

Više detalja o načinu prijavljivanja, rasporedu treninga je moguće dobiti na internet strani Ministarstva unutrašnjih poslova www.mup.gov.rs.

Informacije za uredništvo:

OMV Srbija d.o.o.

OMV je ušao na tržište Srbije 2001. Sa sedištem u Beogradu, OMV Srbija trenutno ima 61 benzinsku stanicu i  tržišno učešće od 12% u Srbiji.

OMV benzinske stanice su multifunkcionalni servisni centri – benzinske stanice za ljude i vozila. OMV potrošači mogu da se snabdeju gorivima, mazivima i uslugom pranja automobila, a kao dodatak, 56 VIVA prodavnica nudi brze obroke, osveženja i širok asortiman dodatnih usluga. OMV Srbija direktno zapošljava 44 ljudi, i kreirala je više od 1.300 poslova putem svoje mreže benzinskih stanica.

OMV Aktiengesellschaft
Sa prodajom grupacije od 42,41 milijardi evra i oko 27.000 zaposlenih u 2013. godini, OMV Aktiengesellschaft predstavlja najveću industrijsku kompaniju kotiranu na berzi u Austriji. U poslovnom segmentu "Istraživanje i proizvodnja" (E&P) OMV ima jaku bazu u Rumuniji i Austriji i rastućem međunarodnom portfelju. Dnevna proizvodnja u 2013. je iznosila približno 288.000 barela dnevno boe/d. OMV upravlja mrežom gasovoda u Austriji i postrojenjima za skladištenje gasa u Austriji i Nemačkoj sa kapacitetom od 2,6 bcm (milijardi kubnih metara). U segmentu "Prerada i plasman" (R&M) OMV ima godišnje kapacitete prerade od 17,4 miliona tona i krajem 2013. je imao približno 4.200 benzinskih stanica u 11 zemalja uključujući i Tursku.

Pretraga motornih ulja