Contact
OMV sajt
sr en
OMV sajt
OMV Websites
OMV Group www.omv.com Austria www.omv.at Bulgaria www.omv.bg Czech Republic www.omv.cz Germany www.omv.de Hungary www.omv.hu New Zealand www.omv.nz Norway www.omv.no Romania www.omv.ro Russia www.omv.ru Slovenia www.omv.si Slovakia www.omv.sk Tunisia www.omv.tn Turkey www.omv.com.tr
OMV Gas Websites
OMV Gas www.omv-gas.com Austria www.omv-gas.at Germany www.omv-gas.de Hungary www.omv-gas.hu Netherlands www.omv-gas.nl
Borealis Websites
Borealis Group www.borealisgroup.com
Zatvoriti

OMV ulazi u Namibiju

  • OMV ulazi u projekat istraživanja u priobalju Namibije
  • Sporazum o partnerstvu sa ogrankom američke kompanije Marfi oil
  • Transakcija ojačava OMV poziciju u podsaharskoj Africi

OMV je preduzeo naredni korak u proširenju svog poslovanja na polju istraživanja u podsaharskoj Africi ulaskom u istraživački projekat u priobalju Namibije. Ovo predstavlja treću veliku prekretnicu u izgradnji značajne istraživačke pozicije u regionu, nakon sticanja udela u Madagaskaru i Gabonu u 2013.

Predsednik Izvršnog odbora OMV Gerhard Rojs je rekao: "OMV je na dobrom putu da pozicionira svoja sredstva u više upstream projekata sa visokim povratom investicija. Zato je deo strategije OMV da stvori nove mogućnosti na polju istraživanja i u regionu podsaharske Afrike. Sticanjem ove treće prekretnice u nešto više od šest meseci, OMV je još jednom pokazao svoju sposobnost u isporučivanju strateških ciljeva."

Transakcija obuhvata sticanje udela od 65% u dva istraživačka bloka od strane Marfi Luderic oil (Murphi Luderitz Oil Co, Ltd) i OMV od brazilske kompanije Kovan petroleum (Cowan Petroleum). OMV će uzeti 25%, dok će Marfi biti operater u ovom zajedničkom poduhvatu, uz udeo od 40%. Kovan će zadržati 20% kapitala, dok je preostalih 15% u posedu namibijske nacionalne naftne kompanije NAMCOR. Partneri u zajedničkom ulaganju će sprovesti sveobuhvatan 3D seizmički program početkom u drugog kvartala ove godine (Q2/14).

Jap Huijskes (Jaap), član izvršnog odbora OMV zadužen za sektor Istraživanje i proizvodnja je tim povodom rekao: "Priobalje Namibije nudi veliki istraživački potencijal, jer je u velikoj meri neistraženo, a ipak poseduje sve elemente efektivnog ugljovodoničnog sistema.

Transakcija je u potpunosti u skladu sa našom strategijom rasta i našim fokusom na regione Severnog mora, Crnog mora i mogućnosti kao što su ove u podsaharskoj Africi."

Detalji transakcije:
Dozvola PEL 046 obuhvata dva bloka : 2613A i 2613B u priobalju Namibije
Površina dozvole: 11.000 km2

OMV ulazi u Namibiju, (0.04 MB, JPG) 

Informacije za uredništvo:

OMV Aktiengesellschaft
Sa prodajom grupacije od 42,42 milijardi evra i oko 27.000 zaposlenih u 2013. godini, OMV Aktiengesellschaft predstavlja najveću industrijsku kompaniju kotiranu na berzi u Austriji. U sektoru „Istraživanje i proizvodnja“ (E&P) OMV ima jaku bazu u Rumuniji i Austriji i rastućem međunarodnom portfelju. Dnevna proizvodnja u 2013. je iznosila približno 288.000 barela dnevno boe/d u 2012.

U segmentu "Gas i električna energija" (G&P) OMV je 2013. prodao približno 425 teravat časova (TWh) gasa. OMV upravlja mrežom gasovoda u Austriji i postrojenjima za skladištenje gasa u Austriji i Nemačkoj sa kapacitetom od 2,6 bcm (milijardi kubnih metara). U segmentu "Prerada i plasman" (R&M) OMV ima godišnje kapacitete prerade od 17,4 miliona tona i krajem 2013. je imao približno 4.200 benzinskih stanica u 11 zemalja uključujući i Tursku.

Pronala ženje benzinskih stanica

Pretraga motornih ulja