Contact OMV Group
sr en

Logout
OMV sajt
Zatvoriti

Počela proizvodnja na novoj Gudrun platformi u norveškom Severnom moru

  • Gudrun platforma počela proizvodnju
  • Proizvodnja dalje diversifikuje OMV-ovo snabdevanje naftom i gasom

Partneri Statoil (operator), OMV i GDF SUEZ su započeli proizvodnju nafte i gasa na Gudrun platformi u Severnom moru. OMV je stekao 24% udela u Gudrun licenci u prošlogodišnjem velikom dogovoru sa kompanijom Statoil. Ovaj događaj predstavlja važan korak za OMV u dostizanju strateških ciljeva za 2016. godinu.

Predsednik Izvršnog odbora OMV Gerhard Rojs (Roiss) je rekao: "Sa ulaganjem u resurse u Severnom moru, OMV je preduzeo prave korake u diversifikaciji izvora nafte i gasa i investiranju u "upstream" oblasti rasta u Evropi. Severno more je ključni faktor u našoj strategiji profitabilnog rasta, a naši udeli u Norveškoj stabilno doprinose cilju OMV-a u obezbeđivanju većeg udela proizvodnje stabilnih zemalja OECD."

Gudrun (PL025) je polje nafte i gasa u Severnom moru na kojem OMV (Norge) AS ima 24%, Statoil kao operator (51%) i GDF SUEZ E&P Norge kao dodatni partner 25% udela. Odluka o razvoju Gudrun polja je doneta 2010. godine, a početak proizvodnje 2014. je na vreme, i ispod procenjenih troškova u planu za razvoj i proizvodnju (PDO).

Jap Huijskes (Jaap), član izvršnog odbora OMV zadužen za sektor Istraživanje i proizvodnja je tim povodom rekao: "Rezervoar se nalazi na dubini od 4.200 do 4.700 metara u sred norveškog sektora u Severnom moru, a proizvodnja na platformi će se odvijati iz sedam proizvodnih  bušotina. Očekuje se da Gudrun za OMV proizvodi u rasponu od 35 do 45 miliona boe (barela naftnih ekvivalenata) neto."

Informacije za uredništvo:

OMV Aktiengesellschaft
Sa prodajom grupacije od 42,42 milijardi evra i oko 27.000 zaposlenih u 2013. godini, OMV Aktiengesellschaft predstavlja najveću industrijsku kompaniju kotiranu na berzi u Austriji. U sektoru "Istraživanje i proizvodnja" (E&P) OMV ima jaku bazu u Rumuniji i Austriji i rastućem međunarodnom portfelju. Dnevna proizvodnja u 2013. je iznosila približno 288.000 barela dnevno boe/d u 2012. U segmentu "Gas i električna energija" (G&P) OMV je 2013. prodao približno 425 teravat časova (TWh) gasa. OMV upravlja mrežom gasovoda u Austriji i postrojenjima za skladištenje gasa u Austriji i Nemačkoj sa kapacitetom od 2,6 bcm (milijardi kubnih metara). U segmentu "Prerada i plasman" (R&M) OMV ima godišnje kapacitete prerade od 17,4 miliona tona i krajem 2013. je imao približno 4.200 benzinskih stanica u 11 zemalja uključujući i Tursku.

Pretraga motornih ulja