Contact
OMV sajt
sr en
OMV sajt
OMV Websites
OMV Group www.omv.com Austria www.omv.at Bulgaria www.omv.bg Czech Republic www.omv.cz Germany www.omv.de Hungary www.omv.hu New Zealand www.omv.nz Norway www.omv.no Romania www.omv.ro Russia www.omv.ru Slovenia www.omv.si Slovakia www.omv.sk Tunisia www.omv.tn Turkey www.omv.com.tr
OMV Gas Websites
OMV Gas www.omv-gas.com Austria www.omv-gas.at Germany www.omv-gas.de Hungary www.omv-gas.hu Netherlands www.omv-gas.nl
Borealis Websites
Borealis Group www.borealisgroup.com
Zatvoriti

Počela proizvodnja na novoj Gudrun platformi u norveškom Severnom moru

  • Gudrun platforma počela proizvodnju
  • Proizvodnja dalje diversifikuje OMV-ovo snabdevanje naftom i gasom

Partneri Statoil (operator), OMV i GDF SUEZ su započeli proizvodnju nafte i gasa na Gudrun platformi u Severnom moru. OMV je stekao 24% udela u Gudrun licenci u prošlogodišnjem velikom dogovoru sa kompanijom Statoil. Ovaj događaj predstavlja važan korak za OMV u dostizanju strateških ciljeva za 2016. godinu.

Predsednik Izvršnog odbora OMV Gerhard Rojs (Roiss) je rekao: "Sa ulaganjem u resurse u Severnom moru, OMV je preduzeo prave korake u diversifikaciji izvora nafte i gasa i investiranju u "upstream" oblasti rasta u Evropi. Severno more je ključni faktor u našoj strategiji profitabilnog rasta, a naši udeli u Norveškoj stabilno doprinose cilju OMV-a u obezbeđivanju većeg udela proizvodnje stabilnih zemalja OECD."

Gudrun (PL025) je polje nafte i gasa u Severnom moru na kojem OMV (Norge) AS ima 24%, Statoil kao operator (51%) i GDF SUEZ E&P Norge kao dodatni partner 25% udela. Odluka o razvoju Gudrun polja je doneta 2010. godine, a početak proizvodnje 2014. je na vreme, i ispod procenjenih troškova u planu za razvoj i proizvodnju (PDO).

Jap Huijskes (Jaap), član izvršnog odbora OMV zadužen za sektor Istraživanje i proizvodnja je tim povodom rekao: "Rezervoar se nalazi na dubini od 4.200 do 4.700 metara u sred norveškog sektora u Severnom moru, a proizvodnja na platformi će se odvijati iz sedam proizvodnih  bušotina. Očekuje se da Gudrun za OMV proizvodi u rasponu od 35 do 45 miliona boe (barela naftnih ekvivalenata) neto."

Informacije za uredništvo:

OMV Aktiengesellschaft
Sa prodajom grupacije od 42,42 milijardi evra i oko 27.000 zaposlenih u 2013. godini, OMV Aktiengesellschaft predstavlja najveću industrijsku kompaniju kotiranu na berzi u Austriji. U sektoru "Istraživanje i proizvodnja" (E&P) OMV ima jaku bazu u Rumuniji i Austriji i rastućem međunarodnom portfelju. Dnevna proizvodnja u 2013. je iznosila približno 288.000 barela dnevno boe/d u 2012. U segmentu "Gas i električna energija" (G&P) OMV je 2013. prodao približno 425 teravat časova (TWh) gasa. OMV upravlja mrežom gasovoda u Austriji i postrojenjima za skladištenje gasa u Austriji i Nemačkoj sa kapacitetom od 2,6 bcm (milijardi kubnih metara). U segmentu "Prerada i plasman" (R&M) OMV ima godišnje kapacitete prerade od 17,4 miliona tona i krajem 2013. je imao približno 4.200 benzinskih stanica u 11 zemalja uključujući i Tursku.

Pronala ženje benzinskih stanica

Pretraga motornih ulja