Contact OMV Group
sr en

Logout
OMV sajt
Zatvoriti

Potvrđen najviši kvalitet goriva OMV MaxxMotion Super 100Plus

OMV MaxxMotion Super 100Plus ispunjava najviše standarde Svetske povelje o gorivu (Worldwide Fuel Charter - WWFC), kategoriju 6, koja omogućava najveću efikasnost motora i minimalnu emisiju izduvnih gasova

Standardi i zahtevi industrije poslednjih godina su se značajno razvili, pa je u skladu sa njima, OMV napravio još jedan važan korak napred i dokazao kvalitet svog premijum benzina MaxxMotion Super 100Plus.
Svetska povelja o gorivu (WWFC), u ime udruženja proizvođača vozila i motora iz celog sveta, opisuje kako kvalitet goriva može značajno da utiče na rad vozila i motora, na njihovu dugovečnost i emisiju izduvnih gasova.

OMV MaxxMotion Super 100Plus ispunjava najviše standarde kvaliteta benzina Svetske povelje o gorivu, kategoriju 6.
Usklađenost sa standardima kategorije 6, dokazuje da MaxxMotion Super 100Plus omogućava veću efikasnost, ali i manju emisiju izduvnih gasova, nego što je to slučaj sa gorivima niže kategorije. Vozači u Srbiji mogu da se uvere u vrhunski kvalitet OMV MaxxMotion Super 100Plus i da kao potrošači budu još zadovoljniji. 

MaxxMotion Super 100Plus kao najbolji izbor za najsofisticiranije tehnologije motora.

Svetska povelja o gorivu deo je globalnih napora udruženja proizvođača vozila i motora da usklade kvalitet goriva u skladu sa zahtevima i samog vozila i motora. Dodatno, nezavisna uslužna kompanija TÜV AUSTRIA AUTOMOTIVE proverila je i odobrila ispunjenje najviših standarda kvaliteta prema WWFC kategoriji 6.

"Goriva OMV MaxxMotion poboljšali smo kako bismo potpuno zadovoljili potrebe savremene tehnologije motora za automobile i odgovorili na promenljive potrebe kupaca. Srećni smo što naš OMV MaxxMotion Super 100Plus ispunjava najviše zahteve i omogućava najveću efikasnost motora i minimalnu emisiju izduvnih gasova",  kaže Nikolai Schubert, šef razvoja proizvoda i inovacija u OMV.
 
* Prednosti zavise od vozila, ponašanja u vožnji i tehničkog stanja motora i odnose se na poređenje sa gorivima koja ispunjavaju minimalne lokalne standarde EN 228 za benzin


Informacije za uredništvo:

OMV Srbija d.o.o.
OMV je ušao na tržište Srbije 2001. Sa sedištem u Beogradu, OMV Srbija trenutno ima 63 benzinske stanice i  tržišno učešće oko 10% u Srbiji.
OMV stanice su multifunkcionalni servisni centri – benzinske stanice za ljude i vozila. OMV potrošači mogu da se snabdeju gorivima, mazivima i uslugom pranja automobila, a kao dodatak, 58 VIVA prodavnica nudi brze obroke, osveženja i širok asortiman dodatnih usluga. OMV Srbija direktno zapošljava 46 osoba, i kreirala je više od 800 radih mesta putem svoje mreže benzinskih stanica.

OMV Aktiengesellschaft
OMV na odgovoran način proizvodi i plasira na tržište naftu i gas, kao i hemijske proizvode i rešenja i razvija inovativna rešenja za cirkularnu ekonomiju. Sa prodajom grupacije od 17 milijardi evra i sa više od 25.000 zaposlenih u 2020. godini (uključujući Borealis), OMV predstavlja jednu od najvećih industrijskih kompanija kotiranih na berzi u Austriji. U "Exploration & Production" poslovnom segmentu ima snažnu bazu u Centralnoj i istočnoj Evropi, a poseuje i balansiran međunarodni portfelj sa ključnim regionima, Bliski istok i Afrika, Severno more, Rusija, kao i Azija-Pacifik. Dnevna proizvodnja sa akcentom na prirodnom gasu u 2020. je iznosila približno 463.000 barela (boe/d). U "Refining & Marketing" segmentu OMV upravlja sa tri rafinerije u Evropi i poseduje udeo od 15% u ADNOC Refining i ADNOC Global Trading, sa ukupnim kapacitetom prerade više od 500,000 barela dnevno. Osim toga, kompanija upravlja sa oko 2.100 benzinskih stanica u deset evropskih zemalja i rukovodi postrojenjima za skladištenje gasa u Austriji i Nemačkoj. OMV je tokom 2020. prodao gas u vrednosti od 164 teravat časova (TWh). U „Chemicals & Materials” sektoru, OMV je, zajedno sa svojom podružnicom Borealis, jedan od vodećih svetskih dobavljača naprednih i kružnih poliolefinskih rešenja i lider na evropskom tržištu baznih hemikalija, đubriva i mehaničke reciklaže plastike. Kompanija obezbeđuje usluge i proizvode kupcima širom sveta putem kompanije Borealis i sa dva važna zajednička ulaganja: Borouge (sa Nacionalnom naftnom kompanijom Abu Dabija, ili ADNOC, sa sedištem u UAE); i Baystar ™ (sa Totalom, čije je sedište u SAD-u). Održivost je integralni deo OMV korporativne strategije. OMV podržava prelazak na ekonomiju sa manje ugljenika i postavio je merljive ciljeve za smanjenje intenziteta ugljenika, kao i za implementaciju novih energetskih i petrohemijskih rešenja.

Kontakt za medije:

Headline
Press:    Jelena Živković
Tel.         +381 65 3334 803
E-mail:   jelena.zivkovic@headline.co.rs
Web:       http://www.omv.rs
Social:   https://www.facebook.com/OMVSrbija

Pretraga motornih ulja