Contact
OMV sajt
sr en
OMV sajt
OMV Websites
OMV Group www.omv.com Austria www.omv.at Bulgaria www.omv.bg Czech Republic www.omv.cz Germany www.omv.de Hungary www.omv.hu New Zealand www.omv.nz Norway www.omv.no Romania www.omv.ro Russia www.omv.ru Slovenia www.omv.si Slovakia www.omv.sk Tunisia www.omv.tn Turkey www.omv.com.tr
OMV Gas Websites
OMV Gas www.omv-gas.com Austria www.omv-gas.at Germany www.omv-gas.de Hungary www.omv-gas.hu Netherlands www.omv-gas.nl
Borealis Websites
Borealis Group www.borealisgroup.com
Zatvoriti

Potvrđen najviši kvalitet goriva OMV MaxxMotion Super 100Plus

OMV MaxxMotion Super 100Plus ispunjava najviše standarde Svetske povelje o gorivu (Worldwide Fuel Charter - WWFC), kategoriju 6, koja omogućava najveću efikasnost motora i minimalnu emisiju izduvnih gasova

Standardi i zahtevi industrije poslednjih godina su se značajno razvili, pa je u skladu sa njima, OMV napravio još jedan važan korak napred i dokazao kvalitet svog premijum benzina MaxxMotion Super 100Plus.
Svetska povelja o gorivu (WWFC), u ime udruženja proizvođača vozila i motora iz celog sveta, opisuje kako kvalitet goriva može značajno da utiče na rad vozila i motora, na njihovu dugovečnost i emisiju izduvnih gasova.

OMV MaxxMotion Super 100Plus ispunjava najviše standarde kvaliteta benzina Svetske povelje o gorivu, kategoriju 6.
Usklađenost sa standardima kategorije 6, dokazuje da MaxxMotion Super 100Plus omogućava veću efikasnost, ali i manju emisiju izduvnih gasova, nego što je to slučaj sa gorivima niže kategorije. Vozači u Srbiji mogu da se uvere u vrhunski kvalitet OMV MaxxMotion Super 100Plus i da kao potrošači budu još zadovoljniji. 

MaxxMotion Super 100Plus kao najbolji izbor za najsofisticiranije tehnologije motora.

Svetska povelja o gorivu deo je globalnih napora udruženja proizvođača vozila i motora da usklade kvalitet goriva u skladu sa zahtevima i samog vozila i motora. Dodatno, nezavisna uslužna kompanija TÜV AUSTRIA AUTOMOTIVE proverila je i odobrila ispunjenje najviših standarda kvaliteta prema WWFC kategoriji 6.

"Goriva OMV MaxxMotion poboljšali smo kako bismo potpuno zadovoljili potrebe savremene tehnologije motora za automobile i odgovorili na promenljive potrebe kupaca. Srećni smo što naš OMV MaxxMotion Super 100Plus ispunjava najviše zahteve i omogućava najveću efikasnost motora i minimalnu emisiju izduvnih gasova",  kaže Nikolai Schubert, šef razvoja proizvoda i inovacija u OMV.
 
* Prednosti zavise od vozila, ponašanja u vožnji i tehničkog stanja motora i odnose se na poređenje sa gorivima koja ispunjavaju minimalne lokalne standarde EN 228 za benzin


Informacije za uredništvo:

OMV Srbija d.o.o.
OMV je ušao na tržište Srbije 2001. Sa sedištem u Beogradu, OMV Srbija trenutno ima 63 benzinske stanice i  tržišno učešće oko 10% u Srbiji.
OMV stanice su multifunkcionalni servisni centri – benzinske stanice za ljude i vozila. OMV potrošači mogu da se snabdeju gorivima, mazivima i uslugom pranja automobila, a kao dodatak, 58 VIVA prodavnica nudi brze obroke, osveženja i širok asortiman dodatnih usluga. OMV Srbija direktno zapošljava 46 osoba, i kreirala je više od 800 radih mesta putem svoje mreže benzinskih stanica.

OMV Aktiengesellschaft
OMV na odgovoran način proizvodi i plasira na tržište naftu i gas, kao i hemijske proizvode i rešenja i razvija inovativna rešenja za cirkularnu ekonomiju. Sa prodajom grupacije od 17 milijardi evra i sa više od 25.000 zaposlenih u 2020. godini (uključujući Borealis), OMV predstavlja jednu od najvećih industrijskih kompanija kotiranih na berzi u Austriji. U "Exploration & Production" poslovnom segmentu ima snažnu bazu u Centralnoj i istočnoj Evropi, a poseuje i balansiran međunarodni portfelj sa ključnim regionima, Bliski istok i Afrika, Severno more, Rusija, kao i Azija-Pacifik. Dnevna proizvodnja sa akcentom na prirodnom gasu u 2020. je iznosila približno 463.000 barela (boe/d). U "Refining & Marketing" segmentu OMV upravlja sa tri rafinerije u Evropi i poseduje udeo od 15% u ADNOC Refining i ADNOC Global Trading, sa ukupnim kapacitetom prerade više od 500,000 barela dnevno. Osim toga, kompanija upravlja sa oko 2.100 benzinskih stanica u deset evropskih zemalja i rukovodi postrojenjima za skladištenje gasa u Austriji i Nemačkoj. OMV je tokom 2020. prodao gas u vrednosti od 164 teravat časova (TWh). U „Chemicals & Materials” sektoru, OMV je, zajedno sa svojom podružnicom Borealis, jedan od vodećih svetskih dobavljača naprednih i kružnih poliolefinskih rešenja i lider na evropskom tržištu baznih hemikalija, đubriva i mehaničke reciklaže plastike. Kompanija obezbeđuje usluge i proizvode kupcima širom sveta putem kompanije Borealis i sa dva važna zajednička ulaganja: Borouge (sa Nacionalnom naftnom kompanijom Abu Dabija, ili ADNOC, sa sedištem u UAE); i Baystar ™ (sa Totalom, čije je sedište u SAD-u). Održivost je integralni deo OMV korporativne strategije. OMV podržava prelazak na ekonomiju sa manje ugljenika i postavio je merljive ciljeve za smanjenje intenziteta ugljenika, kao i za implementaciju novih energetskih i petrohemijskih rešenja.

Kontakt za medije:

Headline
Press:    Jelena Živković
Tel.         +381 65 3334 803
E-mail:   jelena.zivkovic@headline.co.rs
Web:       http://www.omv.rs
Social:   https://www.facebook.com/OMVSrbija

Pronala ženje benzinskih stanica

Pretraga motornih ulja