Contact
OMV sajt
sr en
OMV sajt
OMV Websites
OMV Group www.omv.com Austria www.omv.at Bulgaria www.omv.bg Czech Republic www.omv.cz Germany www.omv.de Hungary www.omv.hu New Zealand www.omv.nz Norway www.omv.no Romania www.omv.ro Russia www.omv.ru Slovenia www.omv.si Slovakia www.omv.sk Tunisia www.omv.tn Turkey www.omv.com.tr
OMV Gas Websites
OMV Gas www.omv-gas.com Austria www.omv-gas.at Germany www.omv-gas.de Hungary www.omv-gas.hu Netherlands www.omv-gas.nl
Borealis Websites
Borealis Group www.borealisgroup.com
Zatvoriti

Premijer Pakistana Navaz Šarif otvorio OMV gasno postrojenje

  • Premijer Pakistana Navaz Šarif zvanično otvorio novo gasno postrojenje
  • Mehar (faza 1) će proizvoditi neto 4.300 boe/d za OMV u 2014
  • OMV, najveća industrijska kompanija u Austriji, generiše više od 10% potreba za gasom u Pakistanu 

Mehar postrojenja za preradu gasa i kondenzata, locirana na samom zapadu pakistanske pokrajine Sind (Sindh), je danas svečano otvorio premijer Navaz Šarif (Nawaz Sharif). OMV kao operator na Mehar koncesiji poseduje udeo od 59,2%. Mehar (faza 1) je počela proizvodnju krajem 2013. i očekuje se da će proizvoditi neto 4.300 boe/d (barela ekvivalenata nafte dnevno) za OMV u 2014. 

Jap Huijskes (Jaap), član izvršnog odbora OMV zadužen za Istraživanje i proizvodnju izjavio je u Islamabadu: "OMV zahvaljuje uvaženom premijeru Navazu Šarifu i njegovoj Vladi na snažnoj podršci i uopšte na posvećenosti u jačanju energetskog sektora i posebno na današnjem zvaničnom otvaranju Mehar gasnog postrojenja. Ovo je ohrabrujući dan ako govorimo o snabdevanju Pakistana gasom koji će imati dodatni pozitivan uticaj i na OMV proizvodnju. OMV je pokazao posvećenost u Pakistanu već više od dve decenije i investirao je zajedno sa partnerima u zajedničkim ulaganjima približno USD 2 mlrd. Oduševljen sam što Vlada Pakistana sprovodi mere za ubrzanje domaće proizvodnje i tako omogućava dodatno snabdevanje gasom naroda i privrede Pakistana".

Mehar dozvolu za istraživanje, razvoj i proizvodnju OMV je nabavio 2011. tokom sticanja ukupnog akcijskog kapitala kompanije Petronas Carigali (Pakistan) Ltd. Razvojno polje Mehar je uključivalo i bušenje dodatnog proizvodnog izvorišta, završetak tri proizvodne bušotine i izgradnju centralnog postrojenja za preradu gasa i kondenzata u Meharu.

OMV partneri u zajedničkom ulaganju u Meharu su GHPL (25%), OPL (11.8%) i ZPCL (4%).

Informacije za uredništvo:
OMV Aktiengesellschaft

Sa prodajom grupacije od 42,41 milijardi evra i oko 27.000 zaposlenih u 2013. godini, OMV Aktiengesellschaft predstavlja najveću industrijsku kompaniju kotiranu na berzi u Austriji. U sektoru „Istraživanje i proizvodnja“ (E&P) OMV ima jaku bazu u Rumuniji i Austriji i rastućem međunarodnom portfelju. Dnevna proizvodnja u 2013. je iznosila približno 288.000 barela dnevno boe/d. U segmentu „Gas i električna energija“ (G&P) OMV je 2013. prodao približno 425 teravat časova (TWh) gasa. OMV upravlja mrežom gasovoda u Austriji i postrojenjima za skladištenje gasa u Austriji i Nemačkoj sa kapacitetom od 2,6 bcm (milijardi kubnih metara). U segmentu „ Prerada i plasman“ (R&M) OMV ima godišnje kapacitete prerade od 17,4 miliona tona i krajem 2013. je imao približno 4.200 benzinskih stanica u 11 zemalja uključujući i Tursku.

OMV u Pakistanu
OMV (Pakistan) Exploration GmbH, ogranak 100% u vlasništvu OMV Aktiengesellschaft, je započeo istraživačke aktivnosti u provinciji Sind 1991. Prvo značajno otkriće gasa na polju Miano u Sukkur okrugu u istočnoj provinciji Sind 1993., praćeno je otkrićem na polju Savan 1997. Dodatna otkrića, na gasnim polja Latif i Tadžal, su bila tokom 2007. OMV- Maurice Energy GmbH je 2011.kupio Petronas Carigali (Pakistan) Ltd (nakon sticanja preimenovan u OMV Maurice Energy Limited), što je obezbedilo pristup dodatnim poljima (Mehar, Remat, Sakib) i blokovima za istraživanja. Trenutno, OMV ima udele u osam blokova za istraživanja u Pakistanu. OMV je poznat u Pakistanu, kao društveno odgovorna kompanija sa najvišim bezbednosnim i etičkim standardima. Programi razvoja lokalne zajednice u oblastima njihovih koncesija se fokusiraju na obrazovanje, zdravstvo i generisanje prihoda i dobili su međunarodne nagrade i priznanja.

Pronala ženje benzinskih stanica

Pretraga motornih ulja