Contact OMV Group
sr en

Logout
OMV sajt
Zatvoriti

Premijer Pakistana Navaz Šarif otvorio OMV gasno postrojenje

  • Premijer Pakistana Navaz Šarif zvanično otvorio novo gasno postrojenje
  • Mehar (faza 1) će proizvoditi neto 4.300 boe/d za OMV u 2014
  • OMV, najveća industrijska kompanija u Austriji, generiše više od 10% potreba za gasom u Pakistanu 

Mehar postrojenja za preradu gasa i kondenzata, locirana na samom zapadu pakistanske pokrajine Sind (Sindh), je danas svečano otvorio premijer Navaz Šarif (Nawaz Sharif). OMV kao operator na Mehar koncesiji poseduje udeo od 59,2%. Mehar (faza 1) je počela proizvodnju krajem 2013. i očekuje se da će proizvoditi neto 4.300 boe/d (barela ekvivalenata nafte dnevno) za OMV u 2014. 

Jap Huijskes (Jaap), član izvršnog odbora OMV zadužen za Istraživanje i proizvodnju izjavio je u Islamabadu: "OMV zahvaljuje uvaženom premijeru Navazu Šarifu i njegovoj Vladi na snažnoj podršci i uopšte na posvećenosti u jačanju energetskog sektora i posebno na današnjem zvaničnom otvaranju Mehar gasnog postrojenja. Ovo je ohrabrujući dan ako govorimo o snabdevanju Pakistana gasom koji će imati dodatni pozitivan uticaj i na OMV proizvodnju. OMV je pokazao posvećenost u Pakistanu već više od dve decenije i investirao je zajedno sa partnerima u zajedničkim ulaganjima približno USD 2 mlrd. Oduševljen sam što Vlada Pakistana sprovodi mere za ubrzanje domaće proizvodnje i tako omogućava dodatno snabdevanje gasom naroda i privrede Pakistana".

Mehar dozvolu za istraživanje, razvoj i proizvodnju OMV je nabavio 2011. tokom sticanja ukupnog akcijskog kapitala kompanije Petronas Carigali (Pakistan) Ltd. Razvojno polje Mehar je uključivalo i bušenje dodatnog proizvodnog izvorišta, završetak tri proizvodne bušotine i izgradnju centralnog postrojenja za preradu gasa i kondenzata u Meharu.

OMV partneri u zajedničkom ulaganju u Meharu su GHPL (25%), OPL (11.8%) i ZPCL (4%).

Informacije za uredništvo:
OMV Aktiengesellschaft

Sa prodajom grupacije od 42,41 milijardi evra i oko 27.000 zaposlenih u 2013. godini, OMV Aktiengesellschaft predstavlja najveću industrijsku kompaniju kotiranu na berzi u Austriji. U sektoru „Istraživanje i proizvodnja“ (E&P) OMV ima jaku bazu u Rumuniji i Austriji i rastućem međunarodnom portfelju. Dnevna proizvodnja u 2013. je iznosila približno 288.000 barela dnevno boe/d. U segmentu „Gas i električna energija“ (G&P) OMV je 2013. prodao približno 425 teravat časova (TWh) gasa. OMV upravlja mrežom gasovoda u Austriji i postrojenjima za skladištenje gasa u Austriji i Nemačkoj sa kapacitetom od 2,6 bcm (milijardi kubnih metara). U segmentu „ Prerada i plasman“ (R&M) OMV ima godišnje kapacitete prerade od 17,4 miliona tona i krajem 2013. je imao približno 4.200 benzinskih stanica u 11 zemalja uključujući i Tursku.

OMV u Pakistanu
OMV (Pakistan) Exploration GmbH, ogranak 100% u vlasništvu OMV Aktiengesellschaft, je započeo istraživačke aktivnosti u provinciji Sind 1991. Prvo značajno otkriće gasa na polju Miano u Sukkur okrugu u istočnoj provinciji Sind 1993., praćeno je otkrićem na polju Savan 1997. Dodatna otkrića, na gasnim polja Latif i Tadžal, su bila tokom 2007. OMV- Maurice Energy GmbH je 2011.kupio Petronas Carigali (Pakistan) Ltd (nakon sticanja preimenovan u OMV Maurice Energy Limited), što je obezbedilo pristup dodatnim poljima (Mehar, Remat, Sakib) i blokovima za istraživanja. Trenutno, OMV ima udele u osam blokova za istraživanja u Pakistanu. OMV je poznat u Pakistanu, kao društveno odgovorna kompanija sa najvišim bezbednosnim i etičkim standardima. Programi razvoja lokalne zajednice u oblastima njihovih koncesija se fokusiraju na obrazovanje, zdravstvo i generisanje prihoda i dobili su međunarodne nagrade i priznanja.

Pretraga motornih ulja