Contact OMV Group
sr en

Logout
OMV sajt
Zatvoriti

Prva solarna elektrana na OMV benzinskim stanicama

  • OMV nastavlja da ulaže u zelene tehnologije
  • Terra Solar je partner OMV-a u izgradnji infrastrukture solarnih elektrana
  • Sledeća „zelena“ benzinska stanica – Krnjača 1                       

Nakon širenja mreže električnih punjača na svojim benzinskim stanicama, OMV nastavlja sa ulaganjem u zelene tehnologije i smanjenje štetne emisije gasova.

Na krovu benzinske stanice OMV Ražanj, instalirana je i počela sa radom solarna elektrana ukupne instalirane snage 65 kWp. Solarna elektrana se sastoji od 158 monokristalnih 410W PV panela koji će svake godine proizvesti 72.000 kWh čiste električne energije i nadoknaditi 23% ukupne potrošnje objekta.

„Kompanija OMV posvećena je očuvanju životne sredine i smanjenju karbonskog otiska u svim svojim poslovnim segmentima, pa je projekat razvoja solarnih elektrana za sopstvene potrebe, logičan odgovor na rastuće potrebe za smanjenjem emisije štetnih gasova u vazduhu. U saradnji sa našom partnerskom kompanijom Terra Solar, pokrenuli smo ovaj projekat, i plan je da u periodu koji je pred nama, kontunuirano povećavamo broj naših stanica opremljenih solarnim panelima“, kaže Decebal Sorin Tudor, generalni direktor OMV-a u Srbiji.

Smanjenje potrošnje konvencionalne energije OMV i Terra Solar nastavljaju daljim otvaranjem zelenih benzinskih stanica, a prva sledeća koja će se snabdevati zelenom energijom je – OMV Krnjača 1.

 

img_Solar_OMV Razanj_sr

Pretraga motornih ulja