Contact OMV Group
sr en

Logout
OMV sajt
Zatvoriti

Punjači za električna vozila uskoro i na OMV pumpama u Srbiji

OMV i charge&GO – partneri u elektromobilnosti

Kompanije OMV i charge&GO udružile su snage kako bi unapredile mrežu i dostupnost punjača za električna vozila u našoj zemlji, pa će uskoro elektropunjači postati dostupni i na pojedinim OMV pumpama u Srbiji. Zahvaljujući saradnji dve kompanije, i auto-putevi u Srbiji će dobiti više punjačkih mesta što će olakšati putovanje domaćim vlasnicima EV, dok će vozači električnih automobila u tranzitu kroz Srbiju takođe imati gde da dopune svoje vozilo dok prave pauzu kako bi se odmorili i osvežili.

“Verujemo da budućnost mobilnosti podrazumeva raznovrsnu ponudu na našim stanicama koja treba da odgovori na promenljive potrebe naših kupaca. Ova ponuda bi trebalo da obuhvati i elektromobilnost, pa smo zato i ostvarili partnerstvo sa charge&GO za ugradnju punjača za električna vozila na OMV stanicama“, kaže direktor maloprodaje u OMV Srbija Nikola Bozalo.

Sa većim brojem punjača, raste i potreba za informacijom o njihovoj lokaciji i dostupnosti. Da bi vozači lakše mogli da pristupe punjačima, na raspolaganju im stoji digitalna platforma i aplikacija charge&GO. Ova platforma olakšava korišćenje mesta za punjenje električnih vozila i vozači je već koriste, a uskoro će biti na raspolaganju i vozačima električnih vozila u regionu.

OMV i održivo poslovanje

Kompanija OMV već 65 godina na odgovoran način proizvodi i plasira na tržište naftu, gas, inovativna energetska, kao i vrhunska petrohemijska rešenja. Sa preko 20.000 zaposlenih i blizu 2.100 benzinskih stanica u deset evropskih zemalja, OMV predstavlja jednu od najvećih industrijskih kompanija kotiranih na berzi u Austriji.

U srcu korporativne strategije kompanije OMV leži održivo poslovanje. OMV se obavezao da će podržati ciljeve Pariskog sporazuma i ključne klimatske ciljeve postavljene od strane Saveta EU za 2030. godinu.

Konkretni ciljevi OMV u vezi sa klimom su: nulta emisija gasova sa efektom staklene bašte iz operacija do 2050. godine ili ranije, liderska pozicija u cirkularnoj ekonomiji plastike (zahvaljujući inovativnim rešenjima kao što je ReOil®) i najmanje 60 odsto portfelja proizvoda sa niskim sadržajem i bez ugljenika.

Do ostvarenja ovih ciljeva kompanija će doći zahvaljujući povećanoj upotrebi sirove nafte za petrohemijske proizvode, većem udelu gasa u portfelju proizvoda, vodoničnim rešenjima za mobilnost i industriju, rešenjima za e-mobilnost i isporuci naprednih biogoriva.

Šta je charge&GO?

Kompanija charge&GO razvila je prvu digitalnu platformu i aplikaciju koja omogućava brzo i jednostavno punjenje električnih vozila.

Platforma pruža vozačima električnih vozila efikasnu uslugu punjenja i plaćanja korišćenja mesta za punjenje, kao i mogućnost kompanijama da daljinski upravljaju svojom mrežom punjača što obuhvata brojne usluge kao što su kontrola punjenja, praćenje rada punjača, određivanje cena, ograničavanje upotrebe i pregled sesija punjenja.

Zahvaljujući saradnji sa finskom Virtom, najbrže rastućom platformom za punjenje elektrovozila u Evropi, korisnicima charge&GO platforme dostupno je više od 180.000 punjača u 30 zemalja širom sveta koji čine globalnu partnersku mrežu.

Pretraga motornih ulja