Contact OMV Group
sr en

Logout
OMV sajt
Zatvoriti

Vrhunske inovacije u proizvodnji goriva dostupne i OMV potrošačima u Srbiji

  • U OMV vrhunska goriva ugrađeno 50 godina iskustva Tima za inovacije
  • Potvrda kvaliteta i saradnja sa Audijem
  • OMV MaxxMotion dostupan na tržištu Srbije od 2013.

Goriva premijum kvaliteta pod imenom OMV MaxxMotion dostupna su potrošačima širom Srbije od 2013. godine. Karakteristike ovih goriva su bolje performanse na putu, zaštita motora, više pređenih kilometara i niska emisija izduvnih gasova. OMV konstantno radi na razvoju novih goriva u skladu sa razvojem nove tehnologije motora, a MaxxMotion goriva na najbolji način predstavljaju pristup kompanije: vrhunski brend, najviši kvalitet i visok nivo usluge u ponudi maksimalne mobilnosti potrošačima. Potvrda kvaliteta OMV goriva dolazi i kroz potvrdu dugogodišnje saradnje sa proizvođačem automobila visoke klase, nemačkim Audijem.

OMV tim za inovacije, koji stoji iza nastanka MaxxMotion goriva, zadužen je u okviru OMV grupacije za razvoj i optimizaciju goriva i premijum goriva, razvoj novih proizvodnih tehnologija, inovacione procese (vodonik, biogoriva, goriva iz algi itd.), monitoring kvaliteta i kontrolu lanca snabdevanja i proizvodnje.

"Naš tim ima iskustvo u naučnom pristupu od preko 50 godina i posvećeni smo razvoju proizvoda kompanije kojima se garantuje visok kvalitet goriva. Sarađujemo sa proizvođačima automobila, testiramo vozila i njihove motore u našem Tehnološkom centru u Švehatu," kaže menadžer Odeljenja za razvoj proizvoda i inovacije kompanije OMV, Nikolaj Šubert (Nikolai Schubert).

OMV nudi potrošačima na tržištu Srbije tri vrhunska MaxxMotion goriva: dva benzinska goriva (od 95 i 100 oktana), kao i dizel. Otkada je ušao na tržište Srbije 2001. godine OMV je lider na polju kvaliteta i konstantno uvodi nove proizvode i usluge.

"Vrhunska OMV goriva su rezultat neprekidnog procesa inovacija čiji cilj je obezbeđivanje prvoklasnih proizvoda što predstavlja i očekivanja OMV potrošača u Srbiji. OMV MaxxMotion benzini i dizel imaju optimalan sirovinski sastav bez prisustva sumpora. Štaviše inovativni i posebno osmišljen paket aditiva omogućava optimalne performanse motora," izjavio je direktor maloprodaje OMV Srbija Decebal Tudor i podsetio da na OMV stanicama potrošači mogu uz Save&Drive kartice da ostvare i do 5 dinara po litru na sve vrste goriva uključujući i MaxxMotion, kao i do 25% na odabrane artikle i/ili usluge iz OMV asortimana.

Specijalni sastav aditiva upotrebljen za OMV MaxxMotion benzine dovodi do maksimalnih performansi motora, što je posebno izraženo kod OMV MaxxMotion 100. Njegov sastav i visoki oktanski broj obezbeđuju bolju efikasnost u sagorevanju. U slučaju OMV MaxxMotion dizela upotreba inovativnih aditiva sprečava pojavu naslaga na brizgaljkama i na taj način maksimizuje performanse motora. OMV MaxxMotion goriva obezbeđuju bolju zaštitu motora, što ima za posledicu duži životni vek motora. Upotrebom najsavremenijih aditiva i vrhunskih bio komponenata MaxxMotion održava motor čistim i na taj način pozitivno utiče na smanjenu emisiju izduvnih gasova u životnu sredinu.

Informacije za uredništvo:

OMV Srbija d.o.o.
OMV je ušao na tržište Srbije 2001. Sa sedištem u Beogradu, OMV Srbija trenutno ima 61 benzinsku stanicu i tržišno učešće oko 10% u Srbiji.

OMV benzinske stanice su multifunkcionalni servisni centri – benzinske stanice za ljude i vozila. OMV potrošači mogu da se snabdeju gorivima, mazivima i uslugom pranja automobila, a kao dodatak, 56 VIVA prodavnica nudi brze obroke, osveženja i širok asortiman dodatnih usluga. OMV Srbija direktno zapošljava 46 osoba, i kreirala je više od 800 radnih mesta putem svoje mreže benzinskih stanica.

OMV Aktiengesellschaft
Sa prodajom grupacije od 23 milijardi evra i oko 24.100 zaposlenih u 2015. godini, OMV Aktiengesellschaft predstavlja najveću industrijsku kompaniju kotiranu na berzi u Austriji. U „ Upstream“ poslovnom segmentu OMV se fokusira na tri ključna regiona – Centralna i istočna Evropa (Rumunija i Austrija), Severno more, kao i Bliski istok i Afrika – i odabrane oblasti razvoja. Dnevna proizvodnja u 2015. je iznosila približno 303.000 barela dnevno (boe/d). U "Downstream" segmentu OMV ima godišnje kapacitete prerade od 17,8 miliona tona i približno 3.800 benzinskih stanica u 11 zemalja krajem 2015. OMV upravlja mrežom gasovoda u Austriji i postrojenjima za skladištenje gasa u Austriji i Nemačkoj. OMV je tokom 2015. prodao približno količinu gasa u vrednosti od 110 teravat časova (TWh).

Za dalje informacije kontaktirajte:

Action Global Communications

Press:
Srdjan Crnogorac
Tel: +381 11 675 01 16
E-mail: srdjan.c@actionprgroup.com
 

Pretraga motornih ulja