Contact OMV Group
sr en

Logout
OMV sajt
Zatvoriti

Život tinejdžera iz socijalno ugroženih porodica lakši uz "Pripremi se za budućnost"

Caritas Srbije i kompanija OMV Srbija nastavili su saradnju na Projektu integracije tinejdžera iz socijalno ugroženih porodica „Pripremi se za budućnost“, koji zajedno realizuju od 2016. godine. Cilj projekta je da se mladim ljudima pomogne u savlađivanju izazova samostalnog življenja i privređivanja, a da pri tome ne ugroze svoje školovanje. Tokom oktobra potpisani su ugovori sa dva mlada čoveka. Jedan je dobio priliku da, paralelno sa školovanjem, radi skraćeno radno vreme (20 sati nedeljno) na OMV benzinskoj stanici u Jagodini, dok će drugi svoju priliku da stekne radno iskustvo ostvariti na OMV benzinskoj stanici Subotica.

Ugovori su potpisani u prisustvu predstavnika kompanije OMV Srbija, organizacija Caritas Srbije i Caritas Aleksinac, kao i Caritas Subotice. Tokom trajanja projekta, pedagoški mentor iz Caritasa, kao i supervizori na benzinskim stanicama, pratiće rad i napredak kandidata i pomoći će im da se, uz završetak školovanja, profesionalno i socijalno što bolje integrišu u društvo i pripreme za samostalni život.

Do sada je kroz projekat prošlo osam tinejdžera iz Beograda, Novog Sada, Aleksinca i drugih mesta u Srbiji. Projekat je osmišljen u skladu sa politikom društveno odgovornog poslovanja OMV Srbija i korporativnom kulturom kompanije kojom se podstiče pružanje jednake šanse svima i nagrađivanje mladih ljudi koji pokažu potencijal, spremnost za učenje i napredovanje.

img_Caritas Serbia_01

img_Caritas Serbia_02

Pretraga motornih ulja