Contact OMV Group
sr en

Logout
OMV sajt
Zatvoriti
Kaffeebohne

Kafa pripremljena u tradicionalnoj italijanskoj pržionici

Tačno 60 zrna kafe potrebno je da bi se napravila savršena moka. Tako je, veruje se, izračunao Ludvig van Betoven.

Okrepljujuća šoljica kafe predstavlja trenutak uživanja u našoj dinamičnoj svakodnevici i svi pridajemo veliku važnost tim malim ritualima tokom dana.

Kako bismo bili u prilici da Vam ponudimo najkvalitetniju šoljicu kafe i savršeno iskustvo, posebno odabrani eksperti za kafu i VIVA CAFE tim su tokom pola godine zajednički radili na novoj mešavini VIVA kafe. Rezultat je VIVA kafa zasnovana na najboljoj prženoj italijanskoj kafi.

Svaka kafa ima specifične kriterijume kvaliteta. Način gajenja i transporta su suštinski faktori, ali i način na koji se zrna naknadno obrađuju. Espresso je u osnovi mnogih recepata za prženje i pripremu zrna. Stoga su važni svi parametri procesa, kao na primer količina i kvalitet vode, količina kafe, pritisak pod kojim se napitak ekstrahuje, vreme i temperatura pripreme. Pena italijanske "Caffè" - našeg espresa- takođe je veoma važan pokazatelj kvaliteta. Ako malom kašičicom promešate po površini pene, a da ona ne nestane, onda je onakva kakva treba da bude. Kremasta pena boje lešnika na površini je nepromenljiva karakteristika ovog popularnog toplog napitka, kaže međunarodni menadžer za gastronomiju i barista Markus Erkinger. Svaka vrsta kafe zahteva drugačiju pripremu. Da li se radi o običnoj kafi, espresu ili klasičnom kapućinu sa finom mlečnom penom – svaki napitak je praznik za čula.

Pipan_Erkinger.jpg

„Razvoj mešavine koja ima jednako dobar ukus u svim svojim oblicima pripreme izazov je sa kojim smo se suočavali kada smo stvarali VIVA CAFE“, rekao je menadžer kvaliteta u italijanskoj pržionici Gimoka Alberto Pipan.

VIVA CAFE dolazi iz ove poznate tradicionalne italijanske pržionice na obali jezera Komo, gde se kafa sa pažnjom i posvećenošću priprema više od 30 godina.

Alberto Pipan pomaže u razvoju predloga za kafu za OMV benzinske stanice i zna kako da napravi pravu kafu: „Kombinacija kreme, gustine i arome čokolade sa tajnim oružjem VIVA CAFE“.

Nakon sastavljanja VIVA CAFE mešavine vršeni su eksperimenti dugi više od šest meseci. Tokom tog perioda više puta su održane degustacije “na slepo”, konsultacije sa iskusnim baristima i na kraju testovi sa klijentima. Detalji su bili jednako važni kao i Betovenu. „Ponekad smo samo sedeli i brojali zrna kafe. Tako smo došli do odluke da mešavina treba da sadrži 80% arabike.“ Kao konačan rezultat izabrana su zrna kafe iz Brazila, Centralne Amerike i Azije.

Visokokvalitetna zrna se nežno i pažljivo prže kako bi se dobio jedinstveni napitak od kafe sa uravnoteženom aromom i ukusnom kremom.

Pretraga motornih ulja